našķoties

View Original

ātrie krufini skaistai Valentīna dienai

vispār šis ir mans pirmais krufinu mēģinājums, bet tas pārspēja visas manas ieceres. jau tuvākajā laikā domāju rast iederīgāko mīklu, ar kuras palīdzības panākt reālu krufinu laimi. tas, protams, būs krietni laikietilpīgāk, bet, jā, pagaidām iztiekam ar ātro (bet nēēnormāli labo) variantu ar jau gatavo mīklu.

 

Lai pagatavotu 6 krufinus nepieciešams:

Krufiniem:

1 paciņa bezrauga kārtainās mīklas plāksnes (iesaku izvēlēties tādu paciņu, kurā ir jau 6 atsevišķas mīklas plāksnes 500 g iepakojumā)

30 g sviests istabas temperatūrā + sviests noderēs arī mafinu pannas iezieķēšanai

60 g gaišais Muscovado cukurs (to iespējams aizstāt arī ar klasisko balto, bet, ja pa ceļam sanāk šis cukurs, iesaku iegādāties, jo tā garša patiešām patīkami papildinās šo un vēl citus ēdienus)

 

Krufinu pildījumam (atgādināšu, ka krufinus var pildīt ar dažādiem gardumiem, bet šeit daži no variantiem):

Nutella (veikalā pirkta vai pašgatavota)

ievārījums

karameļu vai šokolādes mērce

vārīta karamele

zemesriekstu vai mandeļu sviests

 

Kanēļa garoziņai:

1 ēd.k. baltais cukurs + 1 ēd.k. Muscovado cukurs (vai arī vienkārši 2 ēd.k. parastais cukurs)

1 ēd.k. kanēlis

 

Dekorācijām, glītumam un garšai krufinu virspusi iespējams papildināt ar dažādiem gardumiem:

sasmalcinātiem riekstiem

šokolādes gabaliņiem

svaigām vai žāvētām ogām

kokosriekstu skaidiņām

kausētu šokolādi

sasmalcinātām karameles konfektēm kraukšķim

 

Pagatavošana:

  1. Atkausē kārtainās mīklas plāksnes. Tās sakārto pa divām kopā saliekot garākās malas tā, lai tās nedaudz pārklājas, tad saspiež kopā ar dakšiņu. Tātad - no 6 plāksnēm sanāks 3 šādi pārīši (ak, augstākā matemātika).
  2. Katru mīklas kvadrātiņu viegli izrullē, lai tas uz katru pusi palielinātos par  apmēram 1 - 2 cm. Katru no tiem vienmērīgi pārklāj ar sviestu un pārkaisa ar cukuru* un sāk rullēt no garākās malas, līdz sanākusi garena desa.
  3. Katru mīklas desu pārgriež gareniski uz pusēm**, tad ņem pa vienai pusei un ar rokām rullē tādā kā gliemezītī. Šeit svarīgi atcerēties, ka tā puse, kur redzams cukura pildījums, jāatstāj augšpusē un vēlams to nedaudz ar pirkstiem pat uz augšu izspiest - tā mīklai būs vieglāk vienmērīgi izcepties, un krufins sanāks glīti stalts (fotogrāfijā apakšpusē redzams, ka patiešām viducis ar pirkstiem ir krietni piepacelts uz augšu).
  4. Katru sagatavoto rullīti liek ietaukotā mafinu pannā, tad liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 35-40 min. Svarīgi krufinus nepārcept, lai tie nesanāktu sausi, taču jāņem vērā, ka iekšpusē mīkla ir diezgan bieza, un tai visai jāpagūst izcepties. Ja šķiet, ka iekšpuse vēl ir jēla, bet ārpuse jau krietni apbrūnējusi (cik cepeškrāsnis, tik variantu, protams), tad iesaku krufinus uz brīdi apsegt ar alumīnija foliju un turpināt gatavot, līdz tie pavisam labi.
  5. Gatavus krufinus izņem no cepeškrāsns un uzreiz apviļā cukura un kanēļa maisījumā***, tad atstāj, lai pilnībā atdziest.
  6. Atdzesētus krufinus pilda ar izvēlēto pildījumu (šoreiz izvēlējos Nutellu), ko iepriekš pilda konditorejas maisiņā vai plastmasas pistolītē (man šādiem gadījumiem ir kaut kas līdzīgs šim), tad uzgali iedur krufinā un pilda pilnu līdz malām (no ārpuses varētu likties, ka pildījumam necik daudz vietas krufinā nemaz nav, bet patiesībā ir gana daudz).
  7. Baigās krufina virspusi var pamērcēt izkausētā šokolādē vai visu apbērt ar ogām, riekstiem un visu, visu gardo un glīto.
  8. Tā, draugi, tas ir riktīgs krufins - varu teikt droši, ka pati biju pārsteigta, ka ar ierasto kārtaino mīklu iespējams panākt tik gardu rezultātu - galvenais nežēlot visas citas labās sastāvdaļas, tad viss būs supergardi.

 

* Šeit gribēju pieminēt, ka, lai arī gatavoti no veikalā iegādātas kārtainās mīklas, mums ir iespēja to uzlabot un padarīt pēc iespējas gardāku, tāpēc silti iesaku to viscaur papildināt ar Muscavado cukuru - tas ir tā vērts.

**Šādi rullējot un mīklu griežot, mēs panāksim, kārtaināku un vēl, VĒL, VĒL daudzkārtaināku rezultātu.

*** Uzmaniet pirkstus, cukura un sviesta izveidotā karamele ir dikti karsta.