našķoties

View Original

viltotais Napoleons jeb ašā tunča kūka

Lai pagatavotu šo kūku 3 - 4 personām nepieciešams:

3 kārtainās bezrauga mīklas plāksnes

250 g krēmsiera

200 g konservēta tunča savā sulā

150 g gurķu

50 g majonēzes

3 novārītas olas

neliela buntīte loku

šķipsniņa sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210°C un tajā liek pannu ar 3 atlaidinātām kārtainās mīklas plāksnēm. Tās gatavo 23 - 24 minūtes, līdz tās ir kārtīgi uzpūtušās un apbrūnējušas.

  2. Ķeras klāt kūkas pildījumam - mikserbļodā liek krēmsieru, pievieno tunci, 50 g rīvēta gurķa, majonēzi, novārītās olas (tās var iepriekš sagriezt gabaliņos un pievienot sastāvdaļām mikserbļodā, bet slinkākā versijā tās var likt bļodā veselas un mikseris pēcāk izdarīs visu darbiņu), smalki sakapātus lociņus, šķipsniņu sāls un drusciņu maltu melno piparu.

  3. Visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas samaisa izmantojot mikseri.

  4. Gatavās mīklas plāksnes izņem no krāsns un pilnībā atdzesē, tad katru plāksni gareni pārgriež uz pusēm, tādējādi izveidojot 6 plāksnes.

  5. Sāk kārtot kūku - kūkas kārtām jāizmanto tikai 4 no 6 plāksnēm, tāpēc šim mērķim var droši izvēlēties tās stingrākās. Uz šķīvja novieto pirmo plāksni, to pārklāj ar pildījuma kārtu 👉🏻 tad liek otro mīklas kārtu 👉🏻 virs tās izlīdzina atlikušos 100 g sarīvēta gurķa 👉🏻 tad klāj pildījumu un liek trešo mīklas plāksni 👉🏻 to pārklāj ar pildījumu, tad liek ceturto plāksni un kūku no visām pusēm pārklāj ar atlikušo pildījuma masu.

  6. Pāri palikušās 2 mīklas plāksnes (precīzāk - pusplāksnes) ar rokām sadrupina smalkās drupačās un ar tām aplipina kūkas sānus un augšpusi.

  7. Gatavo kūku dekorē ar smalki sarīvētu sieru, svaigiem garšaugiem un/vai dārzeņiem pēc izvēles. Visgardākā tā būs pēc kādām 3 stundām, kad sastāvdaļas būs savā starpā "sadraudzējušās".