našķoties

View Original

vaniļas siera kūkas kvadrātiņi ar ķiršiem

Lai pagatavotu siera kūku 20 x 20 cm izmēra pannā (jeb kādus 9 gabaliņus) nepieciešams:

Krēmīgajai daļai nepieciešams:

500 g mascarpone krēmsiera (istabas temperatūrā)

200 ml saldā krējuma

90 g pūdercukura

no 1 vaniļas pāksts izskrāpētas vaniļas sēkliņas


Pamatnes pagatavošanai nepieciešams:

300 g cepumu "Selga" klasisko

100 g sviesta

15 g cukura


Ķiršu daļai nepieciešams:

250 g ķiršu bez kauliņiem

20 g cukura

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Katliņā ber ķiršus, pievieno cukuru un uz nelielas uguns, ik pa brīdim apmaisot, karsē kādas 10 - 12 minūtes, līdz iztvaikojusi ķiršu sula un izveidojies tāds biezs savārījums. To liek maliņā dzesēties.

  2. Pagatavo cepumu pamatni - cepumus saberž smalkās drupačās izmantojot mīklas rulli, kartupeļu stampiņu vai samaļot virtuves kombainā. Drupačām pievieno izkausētu sviestu, cukuru, samaisa, tad stingri piespiežot drupačas izlīdzina cepampannas pamatnē un gar maliņām (lai kūku pēcāk būtu vieglāk pārvietot, pannā var ieklāt cepamo papīru). Pannu liek ledusskapī, lai pamatne mazliet padzesējas.

  3. Pagatavo krēmīgo pildījumu - mikserbļodā liek maskarpones krēmsieru, aši ar mikseri apmaisa, iesijā pūdercukuru, pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts, lēnām pievieno saldo krējumu un mikserē, līdz izveidojas tāda pabieza krēmīga masa (tai jābūt tik biezai, ka, apturot mikseri, tajā diezgan stingri paliek redzamas mikserslotiņu pēdas, nu, jūs jau sapratāt, ne? 😄 vēl sarunājam, ka visu darām rāmi un lēnām un masu nepārkuļam 🙂👍🏻)

  4. Svaigā siera krēmu izlīdzina cepumu pamatnē, tad augšpusē ar tējkaroti saliek ķiršu savārījumu un to ar koka irbulīti nedaudz iemaisa baltajā masā.

  5. Kūku liek ledusskapī un atstāj tur uz nakti kārtīgi ievilkties, tad pasniedz.