našķoties

View Original

uzkodu groziņi ar ašo siļķu krēmu

Lai pagatavotu 45 groziņu nepieciešams:

Siļķes krēmam nepieciešams:

200 g krēmsiera

150 g sālītas siļķes filejas eļļā

3 cieti novārītas olas

2 ēd.k. citrona sulas

1 ēd.k. Dižonas sinepju

1/3 tējk. maltu melno piparu

1/4 paliela izmēra sīpola

+ te var pievienot arī ķiploku, taču, ja plānotas svinības, kur netiks ievērota 2 m distance, tad varbūt bez tā var iztikt

Mīklas groziņiem:

6 kārtainās mīklas plāksnes (derēs kā rauga, tā bezrauga)

+ ola mīklas apziešanai

Pagatavošana:

  1. Pagatavo pildījumu - virtuves kombainā vai stāvblenderī liek siļķi, nolobītas olas, citrona sulu, sinepes, piparus un sīpolu. Visas sastāvdaļas samaļ viendabīgā masā (no pieredzes varu teikt, ka šo vienlīdz labi var paveikt arī ar rokas blenderi).

  2. Sastāvdaļām pievieno svaigo sieru un ar karoti visu samaisa (ja krēmsiers tiks malts, beigu beigās masa būs šķidra, taču iemaisot-stingra). Maisījumu liek ledusskapī un stundu atdzesē.

  3. Pagatavo mīklas groziņus - no trīs plāksnēm izspiež 45 gab. 3,5 cm diametra ripiņas, tās izkārto cepampannā un apziež ar sakultu olu.

  4. No pārējām 3 plāksnēm izspiež vēl 45 aplīšus un katrā tajā izspiež 2,4 cm nelielas ripiņas. Mazās ripiņas droši var salikt uz pannas un izcept tāpat, bet tās maliņas pa vienai uzliek uz ar olu apziestajiem lielākajiem aplīšiem pannā, tad apsmērē ar olu (vispār ar izmēriem var droši improvizēt un uzkodas taisīt arī lielākas un mazākā skaitā).

  5. Groziņus gatavo 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 17 - 19 min, tad atdzesē (šajā brīdī ar koka irbulīti var nedaudz iespiest katra groziņa viduci, tādējādi atbrīvojot vietu pildījumam).

  6. Groziņus pilda ar krēmu izmantojot tējkaroti vai izspiežot ar konditorejas uzgali, dekorē ar zaļumiem un pasniedz.