našķoties

View Original

tomātu tarte

TOMĀTU TARTES VIDEORECEPTE ATRODAMA ŠEIT - https://youtu.be/bwQU7Muikbg

Lai pagatavotu tomātu tarti nepieciešams:

1 iepakojums (4 plāksnes) sviesta kārtainās rauga mīklas

180 g krēmsiera

100 g Krievijas siera

100 g zilā pelējuma siera pēc izvēles

2 - 3 dzeltenie tomāti

2 - 3 sarkanie tomāti

1 ola

1 - 2 ķiploka daiviņas

+ 1 ola tartes maliņu apsmērēšanai pirms cepšanas 

Pagatavošana:

  1. Saldētas kārtainās mīklas plāksnes atlaidina, tad visas četras plāksnes izkārto citu pie citas uz cepampannas tā, lai garākās mīklas malas pārklājas apmēram 1 cm (viss taps krietni skaidrāks aplūkojot fotogrāfijas zem receptes vai videorecepti).

  2. Mīlas (te ir domāts “mīklas“, bet dators, protams, vārdu “mīlas“ neņēmās labot, tad lai arī tas te paliek mīlestības vārdā 😀❤️) plāksnes saspiež kopā ar dakšiņu, tādējādi izveidojot vienu lielu mīklas taisnstūri, tad tā vidusdaļu sadursta izmantojot to pašu dakšiņu. Gar mīklas pamatnes ārējo malu (līdz mīklas plāksnes pusei) ar nazi iegriež līnijas apmēram 2 cm no malas.

  3. Pagatavo tartes pildījumu - bļodiņā sajauc krēmsieru, olu, sarīvētu Krievijas sieru, sadrupinātu vai nelielos kriksīšos sagrieztu zilā pelējuma sieru un izspiestu/-as ķiploka daiviņu/-as.

  4. Pildījumu izlīdzina tartes mīklas pamatnes viducī.

  5. Tomātus sagriež apmēram 7 - 10 mm biezās šķēlītēs. Tomātu šķēlītes izkārto uz siera pildījuma.

  6. Tartes ārējo mīklas maliņu apsmērē ar sakultu olu un pannu liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī (vēlams kādā no apakšējiem cepeškrāsns plauktiņiem). Tarti gatavo 35 - 40 min, tad nedaudz atdzesē un pasniedz. Tarte būs garšīga gan silta, gan jau atdzisusi.