našķoties

View Original

svaigās mango siera mazkūciņas

Lai pagatavotu 9 - 10 pavisam neliela izmēra kūciņas nepieciešams:

Kūkas krēma daļai nepieciešams:

500 g mango mīkstuma (derēs arī jau gatavs mango biezenis)

400 g maskarpones krēmsiera (istabas temperatūrā)

200 ml saldā krējuma

100 g pūdercukura

1,5 ēd.k. citrona sulas

2 tējk. vaniļas pupiņu pastas

2 tējk. želatīna

+ “Seeberger“ žāvēto mango strēmelīšu krēma papildināšanai un dekorēšanai

+ svaigas piparmētras dekorēšanai


Cepumu pamatnei:

150 g cepumu

60 g “Seeberger“ makadāmijas sālīto riekstu

40 g sviesta

See this content in the original post


Pagatavošana:

  1. Pagatavo cepumu un riekstu pamatni - cepumus un riekstus ber blenderī un samaļ sīkās drupačās (apsolu, ka tieši sālītie rieksti te būs tieši vietā un tieši tik daudz, lai daļu pievienotu cepumu pamatnei un pārējo apēstu gatavotājs pats. ja reiz jūs šo lasāt, tad gribētu pateikt, ka šie sālītie makadāmijas rieksti ir visgaršīgākie rieksti jebkad un jebkur un to es saku no sirds un no rajona).

  2. Riekstu drupačas samaisa ar izkausētu sviestu, pamatnes maisījumu izlīdzina nelielās burciņās vai trauciņos un piespiež ar karoti.

  3. Ķeras pie mango krēma gatavošanas - gatavu mango mīksumu liek blenderī un samaļ viendabīgā masā, tajā iemaisa želatīnu un atstāj uzbriest 15 minūtes.

  4. Mango maisījumu karsē katliņā nelielā karstumā vai dara to bļodiņā karsta ūdens tvaikos, līdz želatīns izkusis. Katliņu no plīts noņem, masā iemaisa citrona sulu, tad atdzesē.

  5. Mikserbļodā liek krēmsieru, pievieno saldo krējumu, vaniļu un pūdercukuru, sastāvdaļas saputo viendabīgā, biezā masā (te gan jāatceras, ka svarīgi apstāties laikā un masu nepārkult).

  6. Krēmsiera masā iemaisa mango biezeni, tad tajā iemaisa arī smalki sagrieztus žāvētā mango kriksīšus (tie pēc laika uzbriedīs un izcili papildinās desertu). Masu izlīdzina trauciņos, tad trauciņus liek ledusskapī un masu atstāj sastingt vismaz 3h vai uz nakti.

  7. Kūciņas dekorē ar mango gabaliņiem un piparmētrām.


See this content in the original post