našķoties

View Original

svaigā siera un laša tarte

Lai pagatavotu laša tarti nepieciešams:

250 g kārtainās mīklas (izmērs atritinātam kārtainās mīklas rullītim būs apmēram 40x25 cm, bet var izmantot arī ar dakšiņu kopā saspiestas 4 kārtainās mīklas plāksnes līdzīgā izmērā, bet jāēķinās, ka tās visbiežāk ir biezākas, tāpēc cepeškrāsnī jāgatavo būs nedaudz ilgāk)

250 g krēmsiera

150 g kūpināta sālīta laša filejas šķēlīšu

1/2 tējk. smalki sarīvēta citrona miziņa

1/3 tējk. malti melnie pipari

1/3 tējk. sāls

kādas 2 - 3 saujas svaigas rukolas

+ 1 tējk. sezama sēkliņas, 1 tējk. magoņu sēkliņas, šķipsniņa sāls mīklas maliņām

+ kāda ēdamkarote kaperi

+ citrona šķēlītes pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Cepampannā izritina atlaidinātu kārtainās mīklas rulli (vai ar dakšiņu saspiež maliņas vairākām mazāka izmēra kārtainās mīklas plāksnēm), pa perimetru mīklas taisnstūrim apmēram 2 cm no katras malas ar nazi iegriež līniju tā, lai nazis neaizniedzas gluži līdz pannas pamatnei.

  2. Mīklas viduci sadusta ar dakšiņu, bet maliņas apsmērē ar sakultu olu un pāber ar sezama sēkliņām, magonēm un šķipsniņu sāls.

  3. Pannu liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un mīklu gatavo apmēram 20 minūtes (biezākas mīklas plāksnes nākies pacept mazliet ilgāk), tad no krāsns izņem un atdzesē.

  4. Bļodiņā samaisa krēmsieru ar smalki sarīvētu citrona miziņu, sāli un pipariem un uzmanīgi izlīdzina mīklas viducī. Krēmsieru pārklāj ar rukolu virs tās izkārto laša šķēles, visu pārber ar kaperiem un pasniedz ar plāni sagriezta citrona šķēlītēm.

See this content in the original post
See this content in the original post