našķoties

View Original

daudzšokolādes rulete ar avenēm

Lai pagatavotu ruleti nepieciešams:

Biskvīta daļai:

250 g pūdercukura

70 g nesaldināta kakao pulvera

6 olu baltumi

15 g kartupeļu cietes

šķipsniņa sāls


Putukrējuma pildīumam:

220 ml saldā krējuma

30 g pūdercukura

vaniļa (vaniļas pupiņu pasta, vaniļas ekstrakts, cukurs vai vaniļa jebkurā citā formā) pēc garšas

See this content in the original post


Šokolādes pildījumam:

100 ml saldā krējuma

100 g tumšās šokolādes



+ kādi 250 g svaigu aveņu ruletes viducim un dekorēšanai

+ kakao gatavās ruletes pārbēršanai

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Mikserbļodā iesit olu baltumus, pievieno sāli un ar mikseri visu saputo pavisam vieglās putās, tad, turpinot kulšanu, lēnām pievieno pūdercukuru un puto, līdz izveidojušās singras putas.

  2. Bļodā iesijā kakao un kartupeļu cieti, tad ar karoti sastāvdaļas iemaisa. Gaisīgo masu izlīdzina uz cepamā papīra apmēram 25 - 35 cm lielā taisnsūrī.

  3. Pannu liek līdz 175°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 15 - 17 minūtes.

  4. Pannu no krāsns izņem, biskvītu nedaudz atdzesē, tad no tā nolipina cepampapīru (to var var paveikt arī vēlāk), tad augšpusi pārber ar drusciņu cukura, kakao vai vienkārši pārklāj to ar vēl vienu cepampapīra loksni un biskvītu sarullē virzienā no vienas īsākās malas uz otru, tad atdzesē pavisam (kakao, cukurs vai papīrs palīdzēs biskvītam nesalipt).

  5. Pagatavo šokolādes kārtu - katliņā uzkarsē saldo krējumu līdz “gandrīz vārās” temperatūrai, to noņem no plīts, pievieno sagrieztu vai gabaliņos salauztu šokolādi, šokolādi atstāj nedaudz izkust apmēram uz minūti, tad ar putojamo slotiņu vai karoti visu maisa, līdz izveidojusies viendabīga masa.

  6. Atdzesēto biskvīta plāksni atritina, to pārklāj ar šokolādes masu atstājot nenoklātus apmēram 5 cm no vienas malas virzienā uz kuru rulete tiks rullēta (no vienas īsākās malas).

  7. Mikserbļodā lej saldo krējumu, pievieno vaniļu, pūdercukuru un sastāvdaļas saputo stingrās putās.

  8. Ar putukrējumu pārklāj visu ar šokolādi noklāto ruletes daļu, tad maliņā blīvi divās rindās sakārto svaigas avenes (tās būs ruletes viducī).

  9. Visbeidzot ruleti sarullē virzienā no aveņu puses uz to pusi, kur tika atstāta maliņa bez šokolādes un putukrējuma. Ruleti liek ledusskapī ievilkties vismaz 4h (vēlams - nakti), tad no ledusskapja izņem, pārber ar kakao un dekorē ar avenēm. Labu apetīti, draugi!

See this content in the original post