našķoties

View Original

paštaisīti siera groziņi ar siera salātu pildījumu

Lai pagatavotu 28 - 30 neliela izmēra siera groziņus nepieciešams:

180 g kviešu miltu

130 g siera (te derēs visparastākie "Holandes" vai "Krievijas")

130 g sviesta

šķipsniņa sāls

Siera salātiem:

200 g svaigu burkānu

100 g "Krievijas" vai "Holandes" siera

2 cieti novārītas olas

60 g majonēzes

1-2 ķiploka daiviņas

šķipsniņa sāls

malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Vispirms pagatavo siera groziņu mīklu - bļodā samaisa miltus, smalki sarīvētu sieru (ieteiktu izmantot to rīves daļu, kur sanāk tādas smalkas stīdziņas) un sāli, tad pievieno izkausētu sviestu un visas sastāvdaļas samīca viendabīgā mīklā.

  2. Mīklu ar pirkstiem izlīdzina apmēram 4 cm diametra un 2 cm augstās formiņās (ticu, ka ne visiem tādas ir pieejamas, tāpēc te var iemēģināt mīklu izcept arī metāla mafinformiņās vai kādās līdzīga izmēra formās. jāņem vērā tikai tas, ka gatavošanas laiks nedaudz atšķirsies).

  3. Pannu liek saldētavā un mīklu atdzesē 15 minūtes, tad pannu liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un groziņus gatavo 28-30 minūtes (ja šķiet, ka groziņu viducis cepoties dikti ceļas uz augšu, viducī var iebērt parastās pupiņas (negaravā formā gan)).

  4. Gatavos groziņus izņem no krāsns un atdzesē.

  5. Pagatavo siera salātus - burkānus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un saliek cepampannā, to liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram 30 minūtes (patiesībā burkānus var pagatavot arī vienkārši tos novārot katliņā ar ūdeni, taču tiem, kam siera salāti tīk ar svaigiem burkāniem (jā, tā arī var, tikai tad burkānus vajadzēs nedaudz mazāk ), var negatavot neko).

  6. Uz smalkās rīves (tās pašas smalkās, kur iepriekš tika rīvēts siers) sarīvē olas, sieru, ķiploka daiviņas un burkānus, tad pievieno majonēzi, piparus, sāli un samaisa.

  7. Groziņus pilda ar siera salātiem.