našķoties

View Original

dzērveņu cepumu bumbiņas šokolādē

Lai pagatavotu apmēram 20 bumbiņas nepieciešams:

180 g Selga cepumu ar dzērveņu garšu

150 g zemesriekstu sviesta (derēs gan ar, gan bez riekstu gabaliņiem. zemesriekstu sviesta vietā var izmantot arī citu riekstu sviestus)

80 g sviesta

30 g pūdercukura

šķipsniņa sāls


+ 200 g tumšās šokolādes gatavo bumbiņu apviļāšanai

+ sasmalcināti cepumi, rieksti un sublimētas (es zinu, tas var izklausīties dīvaini, bet tās vienkārši ir sasaldēti žāvētās ogas, kuru struktūra ir tāda čaukstīga) dzērvenes dekorēšanai

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Katliņā nelielā karstumā, ik pa brīdim apmaisot, izkausē sviestu un zemesriekstu sviestu, tad katliņu no plīts noņem un tā saturu nedaudz atdzesē.

  2. Virtuves kombainā, stāvblenderī vai saspiežot ar mīklas rulli cepumus saberž sīkās drupačās.

  3. Cepumu drupačas ber bļodā, tajās iemaisa sāli un pūdercukuru, tad pievieno visu katliņa saturu un samaisa.

  4. No masas veido apmēram 20 līdzīga izmēra bumbiņas (tās būs tādas paprāvas tējkarotes ar lielu kaudzi). Ja masa ir nedaudz plūstoša, pirms veidošanas to var atdzesēt ledusskapī kādas 5 minūtes, tad ķerties pie bumbiņām. Gatavās bumbiņas izkārto šķīvī, pēcāk tās liek ledusskapī un atdzesē 30 minūtes.

  5. Sastingušās bumbiņas apviļā karsta ūdens tvaikos izkausētā šokolādē (visvieglāk to būs paveikt, ja šokolāde būs tādā riktīgi līstošā konsistencē, tad no bumbiņām būs vienkāršāk nokratīt šokolādes atlikumus), tad tās izkārto uz cepamā papīra.

  6. Bumbiņu augšpusi dekorē ar izvēlētajiem gardumiem, tad atstāj apmēram stundu, līdz šokolāde sacietē.