našķoties

View Original

saldā ķirbju maize ar riekstiem un šokolādi

Lai pagatavotu 10 x 25 cm izmēra kukulīti nepieciešams:

300 g ķirbju biezeņa*

230 kviešu miltu

170 g brūnā cukura (cukura daudzumu var arī samazināt pēc gaumes un gribēšanas)

140 ml eļļas

2 olas

2 tējk. cepamā pulvera

2 tējk. malta kanēļa

1/2 tējk. malta muskatrieksta

šķipsniņa sāls

+ kāda nepilna ēdamkarote cukura maizes pārbēršanai pirms cepšanas

+ 150 g valriekstu (tos, protams, var aizvietot ar kādiem citiem riekstiem vai sēkliņām)

+ 100 g tumšās šokolādes

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā samaisa ķirbju biezeni ar cukuru, olām un eļļu.

  2. Virs bļodas novieto sietu, tajā ber miltus, cepamo pulveri, kanēli, maltu muskatriekstu un sāli. Sastāvdaļas iesijā bļodā pie ķirbju masas.

  3. Visas sastāvdaļas samaisa, tad pievieno smalki sakapātus valriekstus un sīkos kriksīšos sagrieztu šokolādi. Mīklu vēlreiz aši apmaisa.

  4. Mīklu izlīdzina 10 x 25 cm lielā ķieģelīšmaizes formas cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru, tad pārber ar brūno cukuru, liek līdz 175°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 50 - 55 minūtes.

  5. Jāņem vērā, ka gatavošanas ilgums atkarīgs no tā, cik sulīgs un šķidrs bijis ķirbu biezenis, tāpēc gatavošana var būt arī par mazu brīdi ilgāka.

  6. Gatavo maizi izņem no cepeškrāsns, atdzesē apmēram 15 minūtes, tad ar visu capampapīru izceļ no formas un atdzesē pavisam.

* ierasti ķirbju biezeni gatavoju ķirbjus sagriežot pabiezās šķēlēs, saliekot šķēles cepampannā, tad līdz 210°C sakarsētā cepeškrāsnī cepot 40 - 50 minūtes (cepšanas ilgums atkarīgs no ķirbju biezuma un izvēlētās šķirnes). pēcāk ķirbjus atdzesēju, ar karoti mīksto daļu noņemu no mizas, tad to salieku blenderī un samaļu. ja nepieciešams, pievienoju ūdeni. ņemot vērā, ka ķirbju šķirnes ir dikti atšķirīgas un no katras sanāk tikpat atšķirīgs biezenis, varu izstāstīt, ka mūsu mājās ķirbju biezeņa konsistence ir apmēram tāda kā pašķidrai kartupeļu biezputrai. tādu arī izmantoju šīs maizes pagatavošanai.

See this content in the original post