našķoties

View Original

rīspapīra kabatiņas ar saldskābo mērci

Lai pagatavotu 7 rīspapīra kabatiņas nepieciešams:

240 g VIČI “snow crab” surimi nūjiņas (šīs būs pavisam aši sadalīt vienkārši saspiežot ar pirkstiem)

150 g svaiga kāposta

1 burkāns

1 neliela izmēra sīpols

1 ēd.k. grauzdētu sezama sēkliņu eļļa (ziniet, ka bez šīs var arī iztikt, bet ja tā ir mājās vai redzēta veikalā, tad varu ieteikt to ielikt groziņā, jo pat mazumiņš šis)

70 g plāno rīsu nūdeļu (ja mājās nav šo nūdeļu, tad kabatiņas var pildīt arī tikai ar dažādiem dārzeņiem)

1/2 paprika

+ 14 rīspapīra aplīši

+ 1 ēd.k. eļļa sastāvdaļu apcepšanai

+ sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Sastāvdaļas mērcei:

60 ml sojas mērces

30 ml rīsu etiķa

1 paliela tējk. medus

2 ķiploka daiviņas

sauja smalki sakapātu lociņu

1/2 neliela čili pipara

50 ml ūdens

+ eļļa kabatiņu cepšanai

Pagatavošana:

  1. Sakarsētā eļļā pannā ber smalki sagrieztu sīpolu pievieno sarīvētu burkānu un sasmalcinātu kāpostu, tad sastāvdaļas maisot gatavo, līdz kāpostu kriksīši kļuvuši mīksti (ja nepieciešams, tad gatavojot var pievienot nedaudz ūdens un tad cepšanu turpināt), tad pievieno sāli, maltus melnos piparus un iemaisa sezama sēkliņu eļļu, tad pildījumu nedaudz atdzesē (ņemot vērā, ka šoreiz kabatiņas gatavoju ar sarkanajiem kāpostiem, tad tos gatavoju atsevišķi no burkāniem, bet visātrāk visas sastāvdaļas būs gatavot kopā un tas garšu necik nemainīs).

  2. Surimi nūjiņas ar pirkstiem sadala mazākos gabaliņos, papriku sagriež plānās strēmelītēs, rīsu nūdeles aplej ar vārošu ūdeni, atstāj sagatavoties 3 minūtes, tad noskalo aukstā ūdenī un notecina caurdurī.

  3. Loka kabatiņas - ņem rīspapīra aplīti, to saslapina ūdenī, viducī liek pa drusciņai no katras sagatavotās sastāvdaļas, ap pildījumu aploka visas 4 malas, tad mazo sainīti novieto uz samitrinātas rīspapīra plāksnes viducī un ap sainīti aploka arī tās. Tā saloka visas 7 kabatiņas.

  4. Rīspapīra paciņas liek eļļā vidēji sakarsētā pannā un gatavo kraukšķīgi brūnas no abām pusēm (svarīgi, lai sākumā kabatiņas savā starpā nesaskaras, tad tās salips), tad gatavojas pasniegšanai.

  5. Šīs kabatiņas mūsu mājās ēdam ar saldo čili mērci vai mēdzu pagatavot mērci sajaucot sojas mērci ar rīsu etiķi, medu, sasmalcinātām ķiploka daiviņām, svaiga čili pipara, lokiem un šļuciņas ūdens.

See this content in the original post
See this content in the original post