našķoties

View Original

vegānais kliņģeris

LAI PAGARAVOTU VEGĀNO KLIŅĢERI NEPIECIEŠAMS:

Mīklai:

280 g miltu

160 ml silta augu piena

30 ml eļļas

7 g sausā rauga

20 g cukura

1/4 tējk. sāls


Pildījumam:

350 g svaigu šampinjonu

150 g vegānā siera pēc izvēles

1 sarkanā paprika

1 vidēja izmēra sīpols

1/2 tējk. kūpinātās paprikas pulvera

1 tējk. sāls

šķipsniņa maltu melno piparu

2 ēd.k. eļļas cepšanai

+ 50 g un sezama sēkliņas vegānā siera pēc izvēles kliņģera apbēršanai pirms cepšanas

See this content in the original post

PAGATAVOŠANA:

  1. Pagatavo rauga mīklu - bļodiņā sajauc sauso raugu, cukuru un 50 ml silta augu piena, samaisa un atstāj siltā vietā uzbriest 20 minūtes.

  2. Lielā bļodā ber miltus, pievieno sāli, rauga maisījumu, eļļu un atlikušo augu pienu. Visas sastāvdaļas mīca apmēram 10 minūtes, pēcāk mīklu saveļ bumbā, to liek bļodā un atstāj uzrūgt siltā vietā 1 stundu.

  3. Pagatavo pildījumu - uz pannas sakarsētā eļļā apcep smalki sakapātu sīpolu, tad pievieno mazos kriksīšos sagrieztu papriku un cep vēl apmēram 3 minūtes. Virtuves kombainā ber šampinjonus, tos samaļ smalkās skaidiņās, tad pievieno sastāvdaļām pannā.

  4. Kliņģera pildījumam pievieno sāli, paprikas pulveri un visu gatavo, līdz ūdens iztvaikojis un izveidojusies pasauss maisījums, to adzesē, tad to sajauc ar sarīvētu vegāno sieru.

  5. Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās un novieto uz galda, kas apbērts ar miltiem. Katru daļu izrullē apmēram 12 x 70 cm garā taisnstūrī. Katras mīklas strēmeles vidū visā garumā izlīdzina pusi pildījuma, ar pirkstiem saspiež kopā mīklas garākās malas izveidojot divas garas mīklas desas. Tās novieto paralēli vienu otrai un liekot pāri vienu otrai izveido tādu kā pīni.

  6. Vispirms uz cepamās plātnes novieto pīnes viduci, tad tajā liek arī abus galus (tā pārcelšana izdosies visērtāk), tad tos nedaudz saspiežot savieno izveidojot apaļu kliņgeri.

  7. Kliņģeri pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj atkārtoti uzrūgt 40 minūtes, tad pārber ar smalki sarīvētu vegāno sieru, sezama sēkliņām un gatavo līdz 190°C sakarsētā cepeškrāsnī 30 - 35 minūtes. Gatavu kliņģeri nedaudz atdzesē, tad pasniedz.