našķoties

View Original

karaliskā omlete

Lai pagatavotu 2 pārlocītas karaliskās omletes nepieciešams:

4 paliela izmēra olas

80 g Hellmann’s majonēzes ar avokado eļļu (vispār te vienlīdz labi derēs arī klasiskā majonēze, bet šoreiz pievienoju tādu stilīgāku variantu)

100 g "Krievijas" siera

100 g šampinjonu

70 g bekongaļas

1 sīpols

1/2 nelielas sarkanās paprikas

1/2 nelielas dzeltenās paprikas

šķipsniņa maltu melno piparu

nedaudz eļļas cepšanai

Pagatavošana:

  1. Uz pannas sakarsētā eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu, tad pievieno nelielos kriksīšos sasmalcinātu dzelteno un sarkano papriku, arī nedaudz apcep, tad pannas saturam pieber nelielos gabaliņos sasmalcinātus šampinjonus.

  2. Visas sastāvdaļas apcep zeltaini brūnas, tad pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu bekongaļu, to arī apcep, tad pannas saturu pārvieto uz bļodiņu, tādējādi pannu atbrīvojot olu cepšanai.

  3. Olas iesit bļodiņā, tām pievieno majonēzi, ar putojamo slotiņu sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā (jā, jā, jā, nevajag ne sāli, neko, tas, lūk, ir karaliski, ne? 😄).

  4. Pusi no olu maisījuma lej sakarsētā pannā, kas ieziesta ar drusciņu eļļas (eļļai var pievienot arī kriksīti sviesta, būs divtik labi), pannu pārklāj ar vāku un uz vidējas uguns visu gatavo kādu minūti, tad omletes vienā pusē izlīdzina pusi no pagatavotā pildījuma un uz otras - pusi no siera sarīvētā formātā 🧀

  5. Visubeidzot ar veiklām roku kustībām (var arī neveiklām, bet tad būs.. neveiklāk, bet garšu tas nemainīs 😄) sieraino pusi pārloka pāri pildījuma pusei.

  6. Pārlocīto omleti nostumj no pannas uz šķīvja un ķeras pie otras pagatavošanas no visām atlikušajām sastāvdaļām.

  7. Omleti pasniedz ar siltiem maizes grauzdiņiem, maurlokiem, rīta kafiju un labu kompāniju 🥚🍳🍞☕️🥳