našķoties

View Original

mūsu plāno pankūku recepte

Lai pagatavotu kādas 12 - 14 plānās pankūkas nepieciešams:

200 g kviešu miltu

250 ml ūdens

250 ml piena

2 olas

40 g cukura

30 ml eļļas

šķipsniņa sāls

+ sviests un eļļa pankūku cepšanai

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Blenderkrūzē ber miltus, sāli, cukuru, pievieno olas un eļļu. Visas sastāvdaļas samaisa biezā masā.

  2. Miltu masai pievieno pusi piena, tad atkal masu samaļ, pievieno otru pusi piena, atkal mīklu samaisa, tad pievieno visu ūdeni un sakuļ viendabīgā un pavisam šķidrā mīklā.

  3. Mīklu atstāj nostāvēties 30 - 40 minūtes (šis ir pavisam obligāti).

  4. Beidzot ķeras pie pankūku cepšanas. Uz plīts sakarsē pannu (ierasti pankūkas gatavoju vidēji karstā pannā jeb plīti noregulēju uz septītnieku no deviņiem iespējamajiem karstumiem 🔥⏲ ), tajā izkausē mazmazītiņu kriksīti sviesta un mazu drusciņu eļļas, tad uz pannas lej kādu puskausiņu mīklas (visērtāk, ja pannu paceļ virs plīts, tad sagāž uz vienu pusi un augšējā daļā lej mīklu, tādējādi mīkla pati izlīdzinās pannā pavisam plānā kārtiņā).

  5. Katru pankūku gatavo apmēram minūti no vienas puses, tad apgriež uz otru pusi un turpina gatavošanu vēl minūti 🍽


Ko es vēl noteikti gribētu piebilst par plānajām pankūkām?

📌 Visupirms jau to, ka plāno pankūku mīklu var pagatavot arī ar rokas mikseri, kā arī, protams, bez nekādām tehnikām, taču tad svarīgi jau sākumā pievienot nedaudz piena, lai mīkla labāk maisītos

📌 Vēl arī svarīgi pateikt to, ka pirmā pankūka pieder cepējam un tā ir kā izmēģinājuma pankūka, kas drīkst nesanākt, bet ļoti labi parādīs, vai panna ir kārtīgi sakarsusi

📌 Pirms pankūku apgriešanas svarīgi pārliecināties, vai apakšpuse ir patiešām apbrūnējusi un sacietējusi, un tikai tad to apmest uz otru pusi vai apgriezt ar tādu platāku pankūku lāpstiņu.

Tas arī viss, es zinu, ka jums izdosies 🥞😀