našķoties

View Original

pītā ogu maize

Lai pagatavotu ogu maizi nepieciešams:

Maizes mīklai:

340 g kviešu miltu

160 ml remdena piena

50 g cukura

40 g sviesta (istabas temperatūrā)

30 ml eļļas

1 ola

7 g sausā rauga

šķipsniņa sāls

Pildījumam:

400 g attīrītu zemeņu

160 g cukura (ja ir tādas saldākas zemenes, cukura daudzumu te var samazināt)

Glazūrai:

150 g krēmsiera

50 g pūdercukura

+ milti mīklas rullēšanai

Pagatavošana:

  1. Vispirms pagatavo pildījumu - katliņā ber zemenes, tās ar dakšiņu nedaudz saspaida, pievieno cukuru un, ik pa brīdim apmaisot, lēnām karsē apmēram 30 minūtes, tad karstumu samazina (tas, lai viss sabiezējušas savārījums nepiedegtu) un karsēšanu turpina vēl apmēram 15 - 20 minūtes, līdz izveidojusies pavisam bieza zemeņu masa, tad to atdzesē.

  2. Pagatavo mīklu - bļodā ber raugu, pievieno cukuru, pienu, apmaisa un raugu atstāj uzrūgt 10 minūtes, tad pievieno eļļu, sāli, olu, miltus un ķepīgo mīklu samīca, tad pa piciņai pievieno sviestu un mīklu mīca 6 - 8 minūtes, tad to liek atpakaļ bļodā, apklāj ar dvielīti un atstāj uzrūgt apmēram stundu.

  3. Mīklu liek uz galda, kas bagātīgi apbērts ar miltiem, izrullē apmēram 30 x 40 cm lielā taisnstūrī.

  4. Mīklas taisnstūri pārklāj ar atdzesēto pildījumu atstājot nenoklātu vien kādu centimetru no vienas garākās malas.

  5. Mīklu sarullē virzienā no vienas garākās malas uz to, kas nav noklāta ar pildījumu, maliņu ar pirkstiem kārtīgi piespiež mīklas rullim.

  6. Mīklas rulli gareniski pārgriež uz pusēm, abas daļas novieto uz galda paralēli vienu otrai tā, lai pildījums būtu vērsts uz augšpusi, tad abas daļas savstarpēji viscaur sakrusto un ieceļ apmēram 25 x 10 cm lielā ar cepamo papīru izklātā cepamformā.

  7. Mīklu atkārtoti uzraudzē 30 minūtes, pannu liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un maizi gatavo apmēram 40 - 45 minūtes, tad to atdzesē.

  8. Katliņā liek glazūrai paredzēto krēmsieru, pievieno pūdercukuru un maisot nedaudz uzkarsē, līdz izveidojusies viendabīga masa (ja masa kļuvusi pavisam šķidra, to nedaudz atdzesē), tad ar to pārklāj pagatavoto maizi.

See this content in the original post
See this content in the original post