našķoties

View Original

picas groziņi

Lai pagatavotu 10 groziņus nepieciešams:

10 atlaidinātas kārtainās bezrauga mīklas plāksnes

350 g "Krievijas" siera

70 g marinētu gurķīšu

1 neliela izmēra sīpols

200 g IKEA augu maltās masas (mēs to saucam par maltao ne-gaļu)

1 ēd.k. eļļas cepšanai

1/3 tējk. sāls

kādi 20 ķirštomātiņi

tomātu mērce

+ ola un sezama sēkliņas groziņu mīklai

Pagatavošana:

  1. Vispirms pagatavo mīklas groziņus - no 10 atlaidinātām mīklas plāksnēm izspiež 20 apmēram 9,5 cm diametra apļus. Pusei no tiem viducī izspiež apmēram 7 cm lielu aplīti atstājot pavisam plānu mīklas riņķīti.

  2. 10 aplīšus viscaur apziež ar sakultu olu un katram virspusē liek izpiesto mīklas riņķīti izveidojot tādu kā seklu groziņu. Maliņas apsmērē ar sakultu olu, pārber ar sezama sēkliņām, tad cepampannu ar mīklas sagatavēm liek 175°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 20 min.

  3. Pannā sakarsētā eļļā apcep sīki sakapātu sīpolu, tad pievieno augu malto masu un, ik pa brīdim apmaisot, turpina gatavošanu vēl 5 min.

  4. Groziņus izņem no krāsns un ar karoti vai kādas dakšas spalu piespiež uz augšu pacēlušos mīklas viduci izveidojot vietu groziņu pildījumam.

  5. Katra groziņa apakšā izlīdzina apmēram 1/2 tējk. tomātu mērces, tad liek sacepto ne-gaļu, virs tās izkārto kādas 4 ķirštomātu pusītes, gurķu ripiņas un virspusē uzstutē rīvēta siera kaudzīti.

  6. Groziņus liek atpakaļ cepeškrāsnī uz kāda no krāsns zemākajiem plauktiņiem, taču tagad noregulē karsēšanu ventilatora režīmā un groziņus gatavo 20 min. Ko darīt ar mīklas atlikumiem? Tos var samaisīt ar mīkstu sviestu, cukuru un kanēli, salikt cepamformā un izcept kā kanēlmaizi.