našķoties

View Original

pasha mūsmāju gaumē

Lai pagatavotu pashu nepieciešams:

600 g biezpiena (izmantojams gan 9%, gan 0,5%, esmu gatavojusi kā ar treknākiem, tā liesākiem biezpieniem, viss labi, viss garšīgi)

100 ml saldā krējuma

100 g cukura (īsti saldummīļi var piemest vēl ēdamkaroti cukura)

80 g sviesta

4 olu dzeltenumi

40 g kviešu miltu

1,5 tējk. smalki sarīvētas apelsīna miziņas

vaniļas cukurs, vaniļas pupiņu pasta, vaniļas ekstrakts vai vaniļa jebkādā citā formā pēc garšas

+ 100 g Seeberger žāvētu mango gabaliņu (vispār ierasti pievienoju žāvētas aprikozes vai gaišās rozīnes, bet mīksti mango kriksīši pashā ir viens burvīgs gardums)

+ 120 g Seeberger valriekstu (vispār te derēs valrieksti, mandeles, pekanrieksti, Brazīlijas rieksti un tie rieksti, kuri katram vislabāk iet pie sirds)

+ 90 g marmelādes

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Katlā liek biezpienu, pievieno cukuru, saldo krējumu, sviestu, olu dzeltenumus, miltus, visu samaisa, tad liek uz nelielas uguns un, kārtīgi maisot, karsē līdz pirmajam burbulim (par maisīšanu te nekādi nevajadzētu aizmirst, jo masa pavisam aši var “piecepties” pie katliņa apakšas).

  2. Katlu noņem no plīts, ar rokas blenderi samaļ pavisam viendabīgā masā, tajā ber smalki sakapātus mango gabaliņus (vai aprikozes, vai rozīnes), pievieno apelsīna miziņu, vaniļu, apmaisa un atstāj pilnībā atdzist.

  3. Atdzisušajā masā iemaisa smalki sagrieztus marmelādes krikšīšus un sīkos gabaliņos sakapātu riekstu gabaliņus.

  4. Marli saslapina ūdenī, tad izklāj speciālā pashas formā vai (manā gadījumā) melleņu spainītī ar caurumiņiem apakšpusē (te var izmantot tīrus plastmasas puķupodus vai štovētu kāpostu trauciņus, kuriem pašrocīgi izdurti caurumiņi, kā arī speciālo pashas formu, protams, arī), tajā lej pagatavoto masu, ar marles maliņām pārklāj augšpusi, tad augšā novieto pasmagu slogu.

  5. Zem formas paliek trauki, kurā satecēt šķidrumam, tad visu “uzparikti” liek ledusskapī uz nakti.