našķoties

View Original

auzu pārslu cepumi ar šokolādi un riekstiem

Lai pagatavotu kādus 20 auzu pārslu cepumus nepieciešams:

300 g pilngraudu auzu pārslu

220 g sviesta istabas temperatūrā

200 g brūnā cukura

200 g kviešu miltu

1 paliela izmēra ola

1 olas dzeltenums

1 tējk. cepamais pulveris

1 tējk. kanēlis (vai piparkūku garšviela, ja gribas sekot Ziemassvētku sezonas aktualitātēm)

vaniļas cukurs, vaniļas ekstrakts vai vaniļas pupiņu pasta

šķipsniņa sāls

+ 120 g tumšās šokolādes

+ 70 g grauzdētu un sakapātu mandeļu (ā, grauzdētas mandeles ir burvīgas, taču, ja tās nav pie rokas (tāpat kā lasis, kad mājās nekā nav :D)j, tad var pievienot kādus citus riekstus, pēc izvēles)

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Paliela izmēra bļodā liek sviestu, tam pievieno cukuru un ar mikseri puto kādas 2 - 3 minūtes, līdz izveidojusies gaiši dzeltena un nedaudz gaisīga masa.

  2. Darbinot mikseri, pievieno vaniļas cukuru, vaniļas ekstraktu vai vaniļas pupiņu pastu, sāli, olu un to vienu olas dzeltenumu.

  3. Miltos iejauc cepamo pulveri un kanēli, miltus pievieno sviesta masai un pāris sekundēs aši sajauc.

  4. Mīklai pieber auzu pārslas, grauzdēto mandeļu kriksīšus (vai kādus citus sakapātus riekstus) un nelielos gabaliņos sakapātu šokolādi.

  5. Mīklu ar rokām samīca (ok, ja negribas smērēt rokas, tad derēs arī ar karoti), tad no tās veido bumbiņas (apmēram 1 riktīgi lielas ēdamkarotes ar kaudzi vai 2 vidēju ēdamkarošu izmērā), tās liek uz cepampannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, katru bumbiņu ar roku nedaudz saplacina.

  6. Pannu ar cepumiem liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un tos gatavo 15 - 16 minūtes.

  7. Pannu ar gataviem cepumiem izņem no cepeškrāsns, cepumus atdzesē apmēram 10 minūtes (pirms tām 10 minūtēm, cepumi vēl var būt pārāk trausli), tad tos pārvieto uz šķīvja.


    * Ja vienai cepšanas reizei ar 20 cepumiem ir par daudz, tad gatavas cepumu bumbiņas var arī sasaldēt, tad tās pēcāk pa taisno no saldētavas var pārvietot uz cepampannu, tikai gatavošana tad ilgs kādas 20 minūtes.