našķoties

View Original

mīkstie matchas cepumi

Lai pagatavotu kādus 20 cepumus nepieciešams:

230 g kviešu miltu

230 g brūnā cukura

170 g sviesta (istabas temperatūrā)

2 olas

15 g matchas pulvera (kādas 2 tējk.)

1 tējk. cepamais pulveris

vaniļas cukurs, vaniļas pupiņu pasta, vaniļas ekstrakts vai vaniļa jebkādā citā formā pēc garšas

šķipsniņa sāls

+ 150 g baltās šokolādes

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek sviestu un puto apmēram minūti, tad pievieno cukuru, vaniļu un sāli un visu puto 4 - 5 minūtes, līdz maisījums kļuvis gaišs un gaisīgs, tad pa vienai ieputo olas.

  2. Sviesta maisījumā iesijā miltus ar matchas pulveri un cepamo pulveri, iemaisa ar karoti, tad pievieno sasmalcinātu balto šokolādi (kādu palielāku saujiņu atstāj nepievienotu, tā būs cepumu augšpusei).

  3. Bļodu liek ledusskapī un mīklu atdzesē apmēram stundu.

  4. No mīklas ar ēdamkaroti (vai saldējuma servējamo karoti) veido bumbiņas, tās izkārto cepampannā atstatus citu no citas, ar roku katru nedaudz saplacina un augšpusē iespiež dažus baltās šokolādes kriksīšus.

  5. Pannu liek līdz 170°C sakarsētā cepeškrāsnī un cepumus gatavo 12 - 13 minūtes. Cepumi liksies pavisam mīksti un jēli, bet tā tam patiešām jābūt. Pannu no krāsns izņem un cepumus uz tās atdzesē vēl 10 minūtes, tad uzmanīgi no pannas noņem, atstāj atdzist un sastingt pavisam (labi, tie nekad nesastings pavisam un tas arī svarīgi - cepumiem jāpaliek mīkstiem). Ja cepumus gribas pavisam apaļus, tiem pa vienam uzreiz pēc izņemšanas no krāsns uzliek virsū glāzi un, glāzi kustinot, pielīdzina karsto cepumu maliņas. Tā izcep visus cepumus. Tagad tos cepumu apēd, labu apetīti!

See this content in the original post