našķoties

View Original

mīkstie bezē cepumi ar kakao

Lai pagatavotu kādus 25 cepumus nepieciešams:

3 olu baltumi

150 g cukura

30 g nesaldināta kakao pulvera

1 tējk. kartupeļu cietes jeb kartupeļu miltu

šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

  1. Pavisam tīrā un sausā mikserbļodā iesit 3 olu baltumus (svarīgi, lai tajos nebūtu neviena dzeltenuma kriksīša, citādi putu mākoņi neizdosies), tos ar mikseri puto apmēram minūti, līdz tie kļuvuši gaisīgi.

  2. Cukuru sajauc ar sāli un kartupeļu cieti. Turpinot putošanu, gaisīgajā masā lēnītiņām, lēnītiņām ber cukura maisījumu, līdz tas pilnībā ieputots, tad kulšanu paturpina vēl 4 - 5 minūtes.

  3. Mikseri izslēdz un liek malā. Pāri gaisīgajai masai caur sietiņu izsijā kakao pulveri un ar lielu karoti apmaisa vien pāris reizes, līdz tas nevienmērīgi iejaucies masā.

  4. Cepamplātnē, kas izklāta ar cepamo papīru, ar ēdamkaroti vai saldējuma servējamo karoti liek nelielas olbaltuma piciņas.

  5. Pannu liek līdz 90°C sakarsētā cepeškrāsnī un cepumus kaltē apmēram pusotru stundu. Ja cepumi salikti tādi lielāki, tad kaltēšanu paildzina līdz pat 2h. Pēcāk cepeškrāsni izslēdz, krāsns durtiņas nedaudz atver un cepumus pilnībā tajā atdzesē.

  6. Gatavi un atdzesēti (jā, vēl silti tie var arī ieplīst) cepumi viegli nolips no cepamā papīra, ārpusē būs stingri, bet iekšpusē - vēl mīksti un ķepīgi. Šie cepumi būs kā tāds salds punktiņš uz "i" blakus stiprai kafijas tasītei ☕️