našķoties

View Original

mīkstās ķirbja maizītes ar sieru

Lai pagatavotu 12 maizītes nepieciešams:

420 g kviešu miltu

300 g ķirbju biezeņa

150 ml remdena piena

150 g parmezāna tipa siera

40 g cukura

30 ml eļļas

14 g sausā rauga

2/3 tējk. sāls

+ ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas

+ siers maizīšu apbēršanai pirms cepšanas

Pagatavošana:

  1. Bļodā lej pusi piena, pievieno cukuru un raugu, apmaisa un atstāj raugu uzrūgt 15 minūtes, tad pievieno atlikušo pienu, ķirbju biezeni, eļļu, miltus, smalki sarīvētu sieru un sāli.

  2. Sastāvdaļas samīca nedaudz ķepīgā mīklā (ja pagadījies tāds sulīgāks ķirbis, iespējams, ka būs nepieciešams pievienot mazliet vairāk miltu, taču jāatceras, ka ar tiem noteikti nevajadzētu pārspīlēt un vēlams, lai mīkla paliek nedaudz ķepīga, citādi pēc cepšanas tā būs cieta).

  3. Bļodu ar mīklu novieto siltā vietā un mīklu atstāj uzrūgt pusotru stundu, tad to no bļodas izņem un sadala 12 līdzīga izmēra piciņās.

  4. Katras piciņas maliņas aploka uz mīklas apšpusi un izveido nelielas mīklas bumbiņas, tās novieto atstatus citu no citas divās mazāka izmēra vai vienā lielākā cepampannā un mīklu atkātoti uzraudzē 45 minūtes (siltākā virtuvē noteikti pietiks ar 30 minūtēm arī).

  5. Mīklas bumbiņas apziež ar sakultu olu, pārber ar smalki sarīvētu sieru, tad pannu/-as liek līdz 190°C sakarsētā cepeškrāsnī un maizītes gatavo apmēram 20 - 25 minūtes. jāņem vērā, ka atkarībā no izvēlētā ķirbja sulīguma vai sausuma nedaudz var atšķirties arī gatavošanas laiks.

See this content in the original post
See this content in the original post