našķoties

View Original

mazās Pavlovas ar citronu krēmu

Lai pagatavotu 8 mazas Pavlovas kūciņas nepieciešams:

4 olu baltumi

220 g cukura

1 ēd.k. kartupeļu cietes

1 ēd.k. etiķa

šķipsniņa sāls

Citronu krēmam nepieciešams:

150 g sviesta (istabas temperatūrā)

120 ml citronu sulas

80 g cukura

4 olu dzeltenumi

1 ēd.k. smalki sarīvētas citrona miziņas

Pagatavošana:

  1. Olu baltumus lej lielā bļodā (sausā un tīrā, bez neviena dzeltenumu kriksīša), pievieno sāli un ar mikseri sakuļ vieglās putās, tad, turpinot kulšanu, lēnām, lēnām bļodā birdina cukuru un tā puto, līdz izveidojušās spīdīgas un stingras olbaltuma putas (kopumā tās būs kādas 5 putošanas minūtes).

  2. Masā iesijā kartupeļu cieti, pievieno etiķi un ar karoti sastāvdaļas uzmanīgi iecilā tā ļoti ar maisīšanu te neaizraujoties.

  3. Olbaltumu ar ēdamkaroti liek pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Kopā saliek 8 olbaltuma piciņas un ar tējkaroti katrai viducī izveido palielu bedrīti.

  4. Pannu liek līdz 150°C sakarsētā cepeškrāsnī (režīmā visparastākajā augšas/apakšas, bez ventilatora un visa cita), krāsns durtiņas aiztaisa un temperatūru uzreiz noregulē uz 110°C. Bezē cep apmēram 60 min, tad cepeškrāsni izslēdz, durtiņas nedaudz paver un baltos mākonīšus pilnībā atdzesē (pavisam labi visu atstāt vienkārši uz nakti cepeškrāsnī). Ja te pamatnītes drusku ieplaisās, tas viss pieder pie lietas, par to nav jāsatraucas.

  5. Pagatavo citronu krēmu - katliņā samaisa citronu sulu, cukuru, citrona miziņu un olu dzeltenumus. Katliņu liek uz nelielas uguns un maisot karsē, līdz masa kārtīgi uzkarsusi un nedaudz sabiezējusi. Te tiešām katliņa saturu svarīgi cītīgi maisīt un ar karstumu uzmanīties, lai olu dzeltenumi kādā brīdī nesabīstas un nekļūst par olu kulteni.

  6. Katliņu noņem no plīts un tajā iemaisa sviestu. Krēmu maisa, līdz sviests pilnībā izkusis.

  7. Krēmu liek ledusskapī un pilnībā atdzesē. Lai virs tā neveidotos plēvīte, augšpusē var piespiest pārtikas plēves gabaliņu.

  8. Olbaltumu ligzdiņas pilda ar citronu krēmu un dekorē ar svaigām ogām.