našķoties

View Original

ķirbja siera kūka

Lai pagatavotu siera kūku 20 cm diametra izmērā nepieciešams:

Kūkas kēmsiera daļai:

700 g krēmsiera (istabas temperatūrā)

350 g ķirbja biezeņa (cepeškrāsnī izcepts un viendabīgā masā samalts ķirbis bez sēklām un mizas)

220 g cukura

4 olas

2 tējk. piparkūku garšvielas

vaniļas cukurs, vaniļas pupiņu pasta, vaniļas ekstrakts vai vaniļa jebkādā citā formā pēc garšas

Kūkas pamatnei:

180 g cepumu (izmantoju “Selga” klasiskos)

100 g sviesta

+ piparkūkas, augļi un ogas kūkas dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Pagatavo kūkas pamatni - smalkās drupačās samaltus vai ar mīklas rulli saspiestus cepumus samaisa ar kausētu sviestu, drupačas ber ar cepamo papīru izklātā cepamformā, izlīdzina tās pamatnē un ar rokām kārtīgi piespiež.

  2. Mikserbļodā liek krēmsieru, cukuru, pievieno vaniļu un piparkūku garšvielas un ar mikseri aši sastāvdaļas apamaisa, tad pa vienai iekuļ olas, tad ar karoti iemaisa ķirbju biezeni.

  3. Krēmsiera masu lej cepamformā, tad formu pāris reizes tā kārtīgi pasit pret galdu, lai kūkas augšpusē parādās mazi gaisa burbulīši no kūkas pildījuma viduča, un tad tos nolīdzina.

  4. Kūku gatavo līdz 150°C sakarsētā cepeškrāsnī 1h un 15 - 20 minūtes, tad cepeškrāsni izlēdz, tās durtiņas nedaudz paver un viducī ieliek salocītu dvielīti. Tā kūkai ļauj pavisam atdzist, tad to liek ledusskapī uz nakti vai vismaz 3 - 4 h, tad kūka būs pavisam stingra un gatava.

  5. Kūku dekorē ar sasmalcinātiem cepumiem un visu citu pēc savas gaumes un gribēšanas. Jāņem vērā, ka katrs ķirbis ir atšķirīgs un tādi paši ir arī mājās pagatavotie ķirbju biezeņi, tāpēc kūkas gatavošanas laiks katram var nedaudz atšķirties, bet kūka būs gatava, kad tā būs nedaudz piepacēlusies, bet viducis, kūkas formu pakustinot, būs vēl šķietami nedaudz jēls, bet dzesējot tas vēl sabiezēs. Nu, labu apetīti, draugi, rudenī!

See this content in the original post