našķoties

View Original

kārtainās mīklas pīrādziņi ar pesto

Lai pagatavotu 16 pīrādziņus nepieciešams:

8 atlaidinātas mazās kārtainās mīklas plāksnes vai 2 lielās (derēs gan rauga, gan bezrauga mīkla)

400 g maltas cūkgaļas

100 g pesto

50 g baltmaizes rīvmaizes

1 ola

1 sīpols

3 ķiploka daiviņas

1/2 tējk. sāls (ja pievienots mazāk sāļš pesto, tad te noderēs par drusciņu vairāk sāls)

1/2 tējk. malti melnie pipari

+ ola un sēkliņas pīrādziņu pārkaisīšanai pirms cepšanas

Pagatavošana:

  1. Pagatavo pildījumu - bļodā samaisa malto gaļu ar pesto, rīvmaizi, olu, smalki sagrieztu sīpolu, sasmalcinātām ķiploka daiviņām, sāli un pipariem.

  2. Ja izvēlētas lielās (nu, tās atrullējamās) kārtainās mīklas plāksnes, tad katru sagriež 8 kvadrātiņos, ja izvēlētas mazās, tad katru pārgriež uz pusēm (nereti mazās plāksnes ir biezākas, tāpēc tās vēlams nedaudz pastaipīt vai pār tām aši pārrullēt ar mīklas rulli).

  3. Katra mīklas kvadrāta viducī novieto pa ēdamkarotei bumbiņā savelta pildījuma, ar nazi mīklā iegriež līnijas no katra stūra līdz pildījumam.

  4. Pāri pildījumam pārloka mīklas stūrīšus (pēc manas loģikas sanāk, ka pāri gaļai tiek pārlocīts katrs otrais stūrītis un tad izveidojas tādas kā mazas dzirnaviņas).

  5. Pīrādziņus liek cepampannā, kas izklāta ar cepampapīru, pārsmērē ar sakultu olu, pārber ar sēkliņām (šoreiz izvēlējos melnā sezama sēkliņas), pannu liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un pīrādziņus gatavo 30 - 35 minūtes (gatavošanas laiks var nedaudz atšķirties atkarībā no izvēlētās mīklas biezuma).

See this content in the original post
See this content in the original post