našķoties

View Original

kanēļmaizītes

Lai pagatavotu 8 - 9 kanēļmaizītes nepieciešams:

320 g kviešu miltu

60 ml remdena piena

60 ml remdena ūdens

50 ml eļļas

50 g cukura

1 ola

7 g sausā rauga

šķipsniņa sāls


+ 120 g brūnā cukura un 2 tējk.kanēļa pildījumam (pildījumu droši var papildināt arī ar vaniļas cukuru un/vai maltu kardamonu)

+ ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas

+ milti mīklas rullēšanai

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Bļodiņā sajauc ūdeni ar pienu, cukuru un raugu. Maisījumu atstāj sagatavoties 10 minūtes.

  2. Lielā bļodā sajauc miltus ar sāli, tad pievieno rauga maisījumu, olu un eļļu. Sastāvdaļas samīca ķepīgā mīklā, tad to mīca apmēram 7 minūtes.

  3. Ķepīgo mīklu saveļ bumbā, to liek bļodā, bļodu pārklāj ar dvielīti un mīklu atstāj uzrūgt apmēram stundu (ja mājās vēl nav ieslēgta apkure, tad visdrošāk rūgšanas laiku pagarināt līdz pusotrai stundai).

  4. Trauciņā sajauc pildījumam paredzēto kanēli ar cukuru.

  5. Mīklu izveļ uz galda un sadala 8 - 9 līdzīga izmēra daļās.

  6. Katru mīklas piciņu izrullē apmēram 23 x 15 cm izmēra taisnstūrī, pār to izlīdzina ēdamkaroti kanēļa un cukura maisījuma.

  7. Mīklu sarullē virzienā no vienas garākās malas uz otru, tad ar pirkstiem piespiež mīklas maliņu saveltajam mīklas rullītim.

  8. Katru mīklas rullīti pārloka uz pusēm. To pa vidu pārgriež uz pusēm atstājot apmēram 1,5 - 2 cm mīklas nepārgrieztu, tad mīklas abas pārgrieztās puses ir kā atver uz ārpusi un ar pirkstiem nedaudz atpleš (šo procesa daļu visvienkāršāk būs saprasti aplūkojot fotogrāfijas receptes apakšpusē).

  9. Sagatavotās maizītes liek cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru, un mīklu atkārtoti uzraudzē apmēram 20 minūtes (vēsā virtuvē mīklu raudzē apmēram 30 minūtes), tad pārziež ar sakultu olu, pannu liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un maizītes gatavo 20 - 25 minūtes.

See this content in the original post
See this content in the original post