našķoties

View Original

ievārījuma maizītes

Lai pagatavotu 8 ievārījuma maizītes nepieciešams:

Mīklai:

280 g kviešu miltu

200 ml silta piena

30 ml eļļas

7 g sausā rauga

1 ēd.k. cukura

sāls


Drumstalām:

40 g sviesta (istabas temperatūrā)

40 g cukura

40 g kviešu miltu


+ 300 g zemeņu (vai kāda cita) biezas konsistences ievārījuma

+ ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas

+ pūdercukurs gatavo maizīšu apbēršanai

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Vispirms pagatavo rauga mīklu - bļodā lej 100 ml silta piena, tajā iemaisa cukuru un sauso raugu, tad atstāj sagatavoties 15 minūtes.

  2. Burbuļojošajā šķidrumā lej atlikušo pienu, pievieno miltus, eļļu un sāli. Mīklu mīca 10 minūtes, tad bļodu pārklāj ar tīru dvielīti un mīklu atstāj stundu uzrūgt siltā vietā.

  3.  Pagatavo drumstalas - bļodā samīca mīksto sviestu ar cukuru un miltiem, tad drumstalas liek ledusskapī atdzist un sastingt.

  4. Mīklu izrullē 30 x 40 cm taisnstūrī, to pārklāj ar ievārījumu atstājot apmēram 5 cm nenoklātus no vienas garākās malas.

  5. Mīklu sāk locīt (ne rullēt, bet locīt) no vienas garākās malas uz otru virzienā uz to, kura atstāta bez pildījuma -  vispirms sāk ar 5 cm platas malas pārlocīšanu, tad to loka tālāk, līdz otrai malai līdz izveidojusies gara, bet plakana mīklas desa. Beigu beigās mīklas maliņu ar pirkstiem kārtīgi piespiež mīklas desai.

  6. Sarullēto mīklu ar nazi sadala 8 līdzīga izmēra maizītē un tās izkārto cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru.

  7. Maizītes atstāj uzrūgt 20 minūtes, tad apziež ar sakultu olu un apber ar iepriekš pagatavotajām drumstalām.

  8. Maizītes liek līdz 190°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram 25 minūtes (jā, ievārījums var nedaudz iztecēt pannā un tas piederas pie lietas, bet lielākā daļa paliks maizītēs un tas ir galvenais), tad tās nedaudz atdzesē un pārber ar pūdercukuru.