našķoties

View Original

hačapuri (Zanes gaumē)

Lai pagatavotu hačapuri nepieciešams:

360 g kviešu miltu

200 ml remdena piena

1 ola

20 ml eļļas eļļas

1 ēd.k. cukura

1,5 tējk. sausā rauga

1 tējk. sāls

+ 250 g "Krievijas" siera

+ 100 g zilā pelējuma siera

+ drusciņa siera hačapuri pārpēršanai pirms cepšanas

+ ola apsmērēšanai pirms cepšanas

+ milti mīklas veidošanai

Pagatavošana:

  1. Bļodā lej pienu, pievieno olu, eļļu, cukuru, sāli un sastāvdaļas apmaisa, tad iemaisa sauso raugu, pievieno miltus un ar rokām visu samīca ķepīgā mīklā.

  2. Bļodu ar mīklu novieto siltā vietā un mīklu uzraudzē apmēram stundu.

  3. Mīklu ar miltainām rokām izveļ no bļodas uz galda, kas bagātīgi pārklāts.. arī ar miltiem (lai hačapuri būtu mīksts un gaisīgs, svarīgi saglabāt mīklas ķepīgumu tajā neiemīcot miltus, taču, lai ar to darbotos, noteikti miltiem jābūt visur tur, kur mīkla pieskaras) un izrullē 35 cm diametra aplī.

  4. Mīklas apļa viducī izlīdzina sarīvētu "Krievijas" sieru un sadrupinātu zilā pelējuma sieru no mīklas malām atstājot apmēram 8 cm nenoklātus.

  5. Mīklas maliņas saloka uz vidu un saspiež kopā tā, lai viss siers paliktu mīklas viducī, tad pauniņu apgriež otrādi un liek cepampannā, kas izklāta ar cepamo papīru.

  6. Plāceni izrullē vēl nedaudz plānāku, tad atstāj mīklu atkārtoti uzrūgt vēl 20 minūtes, pēcāk to pārsmērē ar sakultu olu un apber ar drusciņu sarīvēta siera.

  7. Hačapuri liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram 30 minūtes, tad to no krāsns izņem, atstāj apmēram 10 minūtes nedaudz atdzist, tad sagriež gabaliņos un pasniedz vēl siltu.