našķoties

View Original

brokastu skones ar ievārījumu

Lai pagatavotu 8 skones nepieciešams:

300 g kviešu miltu

150 g bezpiedevu jogurta vai skābā krējuma

130 g auksta sviesta

90 g cukura

1 ola

1,5 tējk. cepamais pulveris

šķipsniņa sāls

+ 170 g ievārījuma pēc izvēles (šoreiz mājās bija aprikožu)

+ 1 ola skoņu apziešanai pirms cepšanas

+ drusciņa cukura maizīšu apbēršanai

Pagatavošana:

  1. Sāksim ar pašu svarīgāko - šis būs pavisam aši un vienīgais, kas jāatceras - mīklai jāsanāk tiešām drūpoši drupačīgai, tā nav necik daudz jāmīca un jāmaisa, un sarīvēto sviestu nevajadzētu ar rokām izkausēt, bet mīklā vajadzētu atstāt mazus sviesta kriksīšus, tad skones izdosies pavisam.. skonīgi burvīgas, tas arī galvenais, tagad tikai aši jāsajauc sastāvdaļas un ēdam nost.

  2. Bļodā samaisa miltus ar cukuru, sāli un cepamo pulveri. Atsevišķi samaisa olu ar krējumu vai bezpiedevu jogurtu.

  3. Bļodā pie miltiem ierīvē tikko no ledusskapja izņemtu sviestu un sviesta stīdziņas apber ar miltiem tā, lai tās pēc iespējas mazāk savā starpā saliptu, tad pievieno olu ar jogurtu vai skābo krējumu un visu ar rokām kādas 10 - 12 reizes aši apmaisa tā, lai sanāk tāds drupačīgs maisījums. To uz aci sadala divās daļās, katru izgāž uz savas cepampapīra plāksnes (tā būs vienkāršāk ar to drupačīgumu tālāk rīkoties).

  4. Katru mīklas - drupaču čupiņu saformē apmēram 20 cm diametra izmēra apļos (un, jā, jā, tas pieder pie lietas, ka tie necik nebūs perfekti apaļi vai līdzeni, galvenais, ka mazliet turas kopā).

  5. Vienu no mīklas daļām pārklāj ar ievārījumu no malām atstājot kādu pusotru centimetru nenoklātu, tad virs tā ar cepamā papīra palīdzību pārvieto otru mīklas apli (tas pa ceļam var arī mazliet pajukt, tas pavisam piederas pie lietas). Abu mīklas apļu malas saspiež kopā tā, lai pa malām galīgi tas ievārījums nedodas ceļos pa visu pannu, tad ar nazi visu sadala 8 līdzīga izmēra trijstūrīšos, tos ar naža malu nedaudz pastumjot prom citu no cita.

  6. Mīklas augšpusi pārsmērē ar sakultu olu, pārber ar drusciņu cukura, pannu liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un skones gatavo 23 - 26 minūtes, tad izņem no krāsns, ja nepieciešams, ar nazi nedaudz vēl atdala gabaliņus, kas tā vairāk salipuši kopā un ceļ galdā. Skones man vislabāk garšo vēl nedaudz siltas un pārziestas ar mīkstu sviestu. Pat tagad, cenšoties visu pierakstīt, siekalas saskrien mutē, uhhh. Labu apetīti, draugi!

See this content in the original post