našķoties

View Original

biezpienmaizītes no nekā

Lai pagatavotu 8 biezpienmaizītes nepieciešams:
4 saldētas kārtainās mīklas plāksnes (derēs gan rauga, gan bezrauga)

180 g biezpiena60 g cukura (saldummīļi var pievienot drusku vairāk)

40 - 50 g kviešu miltu (jo mitrāks biezpiens, jo vairāk miltu)

1 ola

vaniļas cukurs/vaniļas ekstrakts/vaniļas pupiņu pasta pēc garšas

drusciņa svaigu vai saldētu un atlaidinātu ogu

+ ola maizīšu apziešanai pirms cepšanas

+ pūdercukurs maizīšu pārkaisīšanai pirms pasniegšanas

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Vispirms pagatavo maizīšu pildījumu - biezpienu sajauc ar miltiem, cukuru, olu un vaniļu. Masai jāsanāk tādai pabiezai un ķepīgai, tāpēc, ja biezpiens pagadījies tāds mitrāks, miltus pievieno par drusciņu vairāk.

  2. Katru atlaidinātās mīklas plāksni ar nazi sadala uz pusēm, katrā apmēram centimetru no malas pa perimetru veic iegriezumus (es zinu, izklausās pēc ķirurģiskas iejaukšanās, bet tas varētu būt kaut kas līdzīgs 😀👩🏼‍🍳), kā tas redzams fotogrāfijā apakšā.

  3. Katra mīklas kvadrāta viducī liek pa tējkarotei biezpiena maisījuma un mīklas malas apsmērē ar drusciņu ūdens (šādā veidā pēc mīklas salocīšanas maliņas salips kopā).

  4. Pāri pildījumam pārloka divas pretējās mīklas maliņas (arī tas vislabāk redzams palūkojoties fotogrāfijās zem receptes) izveidojot tādu kā ligzdiņu, uz pildījuma uzstutē dažas ogas un mīklu, izmantojot otiņu, apziež ar sakultu olu.

  5. Maizītes liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 26 - 30 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.

  6. Uztaisa tēju, pasniedz maizītes un paliek mājās🏡👌🏻❤️