našķoties

View Original

biezpiena pončiki

BIEZPIENA PONČIKU VIDEORECEPTE ATRODAMA ŠEIT - https://youtu.be/5_IFHhj6eaY

Lai pagatavotu 20 lielāka vai 25 mazāka izmēra biezpiena počikus nepieciešams:

300 g 9% biezpiena (biezpiens jāizvēlas pēc iespējas mazāk graudains, ja tāds nav pieejams, iesaku tādu graudaināku biezpienu kārtīgi samalt virtuves kombainā vai sasmalcināt gaļasmašīnā)

100 g cukura

100 g kviešu miltu

2 olas

1 tējk. vaniļas ekstrakta

1/2 tējk. dzeramā soda

1/2 tējk. etiķa

šķipsniņa sāls

+ 1l eļļas fritēšanai 

+ pūdercukurs pončiku apbēršanai beigās

See this content in the original post

Pagatavošana:

1. Bļodā sajauc biezpienu ar cukuru, olām, vaniļas ekstraktu un šķipsniņu sāls, tad pievieno miltus.

2. Atsevišķi sajauc dzeramo sodu un etiķi, visam ļauj uzburbuļot un pēcāk to iemaisa mīklā. Lūk, tik arī tā darbiņa, lai pagatavotu mīklu.

3. Katliņā ielej elļu un to karsē uz vidējas uguns. Kad tā sakarsusi tiktāl, ka, iemetot katliņā mazu biezpiena masas piciņu, ap to uzreiz sarodas burbulīši, skaidrs, ka viss gatavs pončikiem. 

4. Pončikus var savelt bumbiņās divos variantos - vai nu ar nedaudz saslapinātām rokām vai pavisam miltainām, izvēlas savu variantu un sāk viļāt bumbiņas.

5. Pa vienai bumbiņai plunkšķina sakarsētajā eļļā un ielāgo, lai sākumā tās uzreiz nogrimstot nepielīp pie katliņa apakšas. Vienā reizē eļļā peldina kādus 4 - 5 pončikus. Pončiki jāgatavo apmēram 4 minūtes no katras puses. Ja šajā laikā jūtams, ka pončiki nepavisam nav kļuvuši brūni, karstumu palielina, ja pončiki pārāk apbrūnējuši, karstumu samazina.

6. Kad pončiki pagatavoti, tos no katliņa izņem un novieto uz papīra dvieļiem, lai atbrīvotos no liekās eļļas. Pēc brītiņa jau mazās pončikbumbiņas var krāmēt bļodiņā un bagātīgi apbērt ar pūdercukuru.