našķoties

View Original

biezpiena kūka

Lai pagatavotu 20 cm diametra izmēra kūku nepieciešams:

Biskvīta kārtām:

150 g kviešu miltu

150 g cukura

150 g sviesta (istabas temperatūrā)

80 g bezpiedevu jogurta (derēs arī kefīrs vai skābais krējums)

3 olas

1 tējk. cepamā pulvera

šķipsniņa sāls


Biezpiena viducim nepieciešams:

720 g biezpiena (derēs gan treknāks, gan liesāks)

500 ml saldā krējuma

170 g cukura

100 ml piena

20 g želatīna

vaniļas cukurs, vaniļas pupiņu pasta, vaniļas ekstrakts vai vaniļa jebkādā citā formā pēc garšas

smalki sarīvēta miziņa no pusotra citrona un sula no viena paliela izmēra citrona


+ 130 g ievārījuma pēc izvēles

+ svaigas ogas kūkas dekorēšanai un pasniegšanai

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Vispirms pagatavo biskvīta daļu - mikserbļodā liek mīkstu sviestu, to puto apmēram minūti, tad pievieno vaniļu, cukuru un sāli, tad visu mikserē vēl 5 minūtes.

  2. Sviesta masā pa vienai ieputo olas (šajā brīdī, ja olas būs tikko izņemtas no ledusskapja, masa var savelties kunkuļos, bet par to nav jāsatraucas), tad iemaisa bezpiedevu jogurtu. Atsevišķi sajauc arī cepamo pulveri un miltus, tad pievieno pārējām sastāvdaļām un samaisa.

  3. Pagatavoto mīklu izlīdzina ar cepamo papīru izklātā cepampannā, to liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un biskvītu gatavo 40 minūtes. Gatavo biskvītkārtu no krāsns izņem, nedaudz atdzesē, tad ar nazi nogriežot nolīdzina biskvīta augšdaļu, kas cepoties nedaudz pacēlusies (tā noderēs kūkas dekorēšanai), tad atlikušo biskvīta daļu sagriež divās daļās.

  4. Pagatavo krēma daļu - bļodā lej pienu, pievieno želatīnu, samaisa un atstāj želatīnu uzbriest 10 minūtes. Bļodu ar želatīnu liek karsta ūdens tvaikos un maisot karsē, līdz želatīns izkusis.

  5. Bļodā samaisa biezpienu (ja tas pagadījies tāds kārtīgi graudains, tad to vispirms izberž caur sietu, samaļ virtuves kombainā vai ar rokas blenderi) ar cukuru, vaniļu, citrona sulu un citrona miziņu, tad pievieno un iemaisa želatīna masu.

  6. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās un pa daļām kādos četros piegājienos iecilā biezpiena masā.

  7. Vienu no biskvīta plāksnēm liek cepamformas apakšā, to pārklāj ar ievārījumu, tad virs tā izlīdzina biezpiena masu nedaudz pataupot kūkas augšpusei, tad liek otru biskvīta daļu, izlīdzina biezpiena masas atlikumus un visu pārber ar sadrupinātiem biskvīta atlikumiem. Kūku liek ledusskapī un atstāj tur sagatavoties vismaz 3 - 4 h vai uz nakti


Noderīgi:

Kūkas pildījumu garšai un skatam var papildināt biezpiena masā iemaisot krāsainus marmelādes kriksīšus.