našķoties

View Original

auzu pārslu supercepumi & mīklas maisījums dāvanai

15 auzu cepumu pagatavošanai nepieciešams: 

200g milti

70g pilngraudu auzu pārslas

1/4 tējk. cepamais pulveris

50g baltais cukurs

140g brūnais cukurs

40g kokosriekstu skaidiņas

150g tumšā šokolāde (šokolādes vietā var izmantot arī sasmalcinātus riekstus pēc izvēles)

110g sviests

1 ola

šķipsniņa sāls

1/2 tējk. vaniļas cukurs

 

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek sviestu istabas temperatūrā, pievieno brūno un balto cukuru, ar mikseri sakuļ viendabīgā masā, tad iemaisa olu.

  2. Sviesta masai pievieno auzu pārslas, miltus, sāli, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Visas sastāvdaļas samaisa ar karoti vai rokām.

  3. Laiks, manuprāt, garšīgākajām sastāvdaļām - mīklai pievieno šokolādes gabaliņus un kokosriekstu skaidiņas. Šeit visērtāk visu būs sajaukt ar rokām.

  4. Kad mīkla gatava, ar plaukstām veido bumbiņas, liek uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un saplacina (jo šie cepumi (jes, jes, beidzot tādi cepumi) uz pannas neizplūdīs).

  5. Cepumus liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15min. Viss, protams, atkarīgs no cepeškrāsns, taču cepumi būs gatavi, kad to maliņas būs tumši brūnas, augšpuse nedaudz gaišāk brūna un paši cepumi - vēl joprojām mīksti.

  6. Gatavus cepumus atdzesē un priecīgu Ziemassvētku gaidīšanas laiku!

Lai pagatavotu cepumu sastāvdaļu maisījumu būs nepieciešams 1l tilpuma trauks. Augšpusē jābūt gan brūnajam, gan baltajam cukuram, lai vispirms tos izberot var sakult ar sviestu. Apakšā jāber kokosriekstu skaidiņas un šokolāde, jo šīs sastāvdaļas jāpievieno pēdējās. 

Šeit arī sastāvdaļu secība (sākot ar apakšējo): šokolādes gabaliņi, kokosriekstu skaidiņas, auzu pārslas, sāls, milti, cepamais pulveris, brūnais cukurs, vaniļas cukurs, baltais cukurs + ola un sviests (šos gan lieciet kur atsevišķi, vai ticiet, ka dāvanas saņēmējam tie jau būs ledusskapī).