našķoties

View Original

auzu pārslu brokastu batoniņi

Lai pagatavotu 18 neliela izmēra brokastu batoniņus nepieciešams:

200 g pilngraudu auzu pārslu

120 g kviešu miltu

80 g lazdu riekstu

70 g brūnā cukura

60 ml karsta ūdens

50 g sviesta

50 g eļļas

šķipsniņa sāls

1/3 tējk. cepamā pulvera

+ šokolāde gatavo batoniņu apliešanai (lai aplietu visus batoniņus, pietiks ar kādiem 50 - 70 g šokolādes (mana visiecienītākā lazdu riekstu sabiedrotā ir piena šokolāde, bet derēs visas citas arī).

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā sajauc auzu pārslas, miltus, virtuves kombainā samaltus vai ar nazi sasmalcinātus lazdu riekstus, cukuru, sāli un cepamo pulveri.

  2. Sastāvdaļām pievieno izkausētu sviestu, eļļu un vārošu ūdeni, samaisa.

  3. Auzu pārslu maisījumu izber uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un ar rokām no tā izveido 26 x 26 cm lielu taisnstūri, tad to ar rokām kārtīgi piespiež un saplacina.

  4. Auzu pārslu kvadrātu ar nazi sadala 18 mazākos batoniņos, tad pannu liek līdz 190°C sakarsētā cepeškrāsnī un batoniņus gatavo 15-17 minūtes.

  5. Pannu no krāsns izņem un batoniņus uz tās pilnībā atdzesē, tad tie būs kļuvuši stingri. Pēcāk karsta ūdens tvaikos izkausē šokolādi un ar to pārlej visus batoniņus.

Noderīgi - ar šokolādi nav jāaplej visi batoniņi, to var neizmantot vispār vai apliet tikai dažus no visiem. lazdu riekstu vietā noderēs visi citi mājās atrodamie rieksti, bet cukuru īstākie saldummīļi var pievienot arī vairāk 🙂