našķoties

View Original

ašās krēma kūciņas ar avenēm

Lai pagatavotu 10 kūciņas nepieciešams:

220 g kārtainās mīklas (šoreiz izmantoju vienu lielo mīklas pāksni, bet derēs arī biezākas atsevišķas mīklas plāksnes)

ola mīklas apsmērēšanai un cukurs mīklas apbēršanai pirms cepšanas

Aveņu pildījumam:

400 g aveņu (svaigu vai saldētu, man šoreiz bija saldētas)

30 g cukura

1 ēd.k. citrona sula

Krēma pildījumam:

500 g krēmsiera (istabas temperatūrā)

200 ml saldā krējuma (istabas temperatūrā)

100 g cukura

vaniļas cukurs, vaniļas pupiņu pasta, vaniļas ekstrakts vai vaniļa jebkādā citā formā pēc garšas

+ 200 g svaigu aveņu

+ pūdercukurs gatavo kūciņu apbēršanai

Pagatavošana:

  1. Mīklu atlaidina un ar nazi sagriež apmēram 16 x 8 cm lielos taisnstūros (ja sanāk izmantot mazāka izmēra atsevišķas un biezākas plāksnes, tās nerullē, bet vienkārši sadala katru 3 līdzīga izmēra daļās).

  2. Mīklas taisnsūrus izkārto pannā, pārziež ar sakultu olu, pārber ar cukuru, liek līdz 180°C sakasētā cepeškrāsnī un gatavo 20 - 22 min (ja veikalā nopirktas tās biezākās mīklas plāksnes, cepšana būs nedaudz ilgāka), tad tās pilnībā atdzesē.

  3. Pagatavo aveņu pildījumu - katliņā liek saldētas vai svaigas avenes, pievieno citrona sulu, cukuru un visu, ik pa brīdim apmaisot, lēnām karsē, līdz izveidojusies bieza aveņu masa, tad to atdzesē.

  4. Mikserbļodā liek krēmsieru, pievieno cukuru, vaniļu un saldo krējumu, visu ar mikseri aši saputo viendabīgā masā (svarīgi ar putošanu nepārspīlēt, lai krēmsiers nesakunkuļotos).

  5. Visus gatavos mīklas taisnstūrus pārgriež uz pusēm, katra apakšēji daļu pārklāj ar savārītajām avenēm (beigu beigās tas aveņu savārījums man palika nedaudz pāri, citādi kūciņu pildījumā tas būtu mazliet par daudz un par intensīvu, bet, ja gribas avenes sajust daudz un daudz, tad var izmantot visu) augšpusē ar karoti vai izspiežot caur konditorejas maisu izlīdzina svaigā siera krēmu, tajā iespiež dažas avenes un uzliek mīklas augšpusi. Tā pagatavo visas 10 kūciņas.

  6. Kūciņas bija garšīgas arī stundu pēc pagatavošanas, bet vislabākās, kad uz nakti bija atstātas ledusskapī. Pirms pasniegšanas tās pārber ar pūdercukuru.

See this content in the original post
See this content in the original post