našķoties

View Original

eksotiskā rabarberu drupačkūka ar ananasiem

Lai pagatavotu šo rabarberu drupačkūku 20x25cm izmēra cepampannā nepieciešams:

Rabarberu-ananasu pildījumam:

300g rabarberu kāti

300g svaiga ananasa mīkstums bez mizas un cietās serdes daļas

120g cukurs

40g jeb 2 ēd.k. kartupeļu ciete

2 ēd.k. citrona sula

3 ēd.k. ūdens kartupeļu cietes iemaisīšanai

vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

 

Pamatnes un drupaču daļai:

250g pilngraudu auzu pārslas

100g brūnais cukurs (gaišais vai tumšais tas pēc izvēles, taču brūnais cukurs piešķirs drupačkūkai karmelīgāku garšu)

200g kviešu milti

5 krietna izmēra ēd.k. jeb 30g kviešu klijas

200g sviests + sviests cepamformas ieziešanai

šķipsniņa sāls

 

Pagatavošana:

  1. Rabarberus sagriež apm. 1cm nelielos gabaliņos, ananasa mīkstumu sagriež nedaudz lielākuos gabaliņos un liek katliņā.
  2. Rabarberus un ananasu aplej ar citrona sulu, apber ar pildījumam paredzēto cukuru un kādas 3-4min maisot karsē uz nelielas uguns. Tikmēr atsevišķā bļodiņā kartupeļu cieti sajauc ar ūdeni.
  3. Katliņa saturam pievieno vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, tad iemaisa ūdenī izšķīdināto kartupeļu cieti. Visu turpina karsēt vēl brītiņu, līdz masa sabiezē, tad noņem no plīts un nedaudz atdzesē, kamēr tiek gatavota drupačkūkas pamatne.
  4. Paliela izmēra bļodā ber auzu pārslas, brūno cukuru, sāli, miltus un kviešu klijas. Visas sastāvdaļas apmaisa, pārlej ar izkausētu sviestu un ar rokām samīca drupačveidīgā masā.
  5. Uz aci drupačīgo masu sadala 3 daļās. 2/3 ber ar sviestu ieziestā cepamformā, izlīdzina un ar rokām pieplacina, uz šīs kārtas liek iepriekš pagatavoto rabarberu-ananasa pildījumu, tad virspusē pārber atlikušo drupaču trešdaļu.*
  6. Drupačkūku liek 175°C sakarsētā cepeškrāsnī uz kādām 30-40min, vai līdz viss gardi smaržo, un drupaču augšpuse apbrūnējusi. Pēcāk kūku izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un griež gabaliņos. Katrs ēd drupačkūku pēc saviem ieskatiem - ar saldējumu, ar pūdercukuru, bez nekā, ar karoti vai turot rokās, aukstu vai siltu.

 

*Lai izveidotu lielākus drupaču kunkulīšus kūkas virspusē, drupaču maisījumu stingri saspiež plaukstās, tad liek uz kūkas un sadala nedaudz mazāka izmēra drupačās.