našķoties

View Original

īstākais rabarberu sezonas deserts

Lai pagatavotu 2 palielas vai 3 mazāka izmēra rabarberu deserta porcijas nepieciešams:

2 lieli vai 3 mazāka izmēra rabarberu kāti

1 ēd.k. medus vai kāds cits saldinātājs

3 ēd.k. cukurs

vaniļas cukurs vai vaniļas esence

180g biezpiens (derēs gan treknāks, gan liesāks, es izmantoju 9%)

200ml saldais krējums

+ biezpiena masai iespējams pievienot arī apelsīna miziņu, tas būs punktiņš uz 'i'

 

Pagatavošana:

  1. Rabarberu kātus sagriež apmēram 1 cm biezās ripiņās. Liek katliņā, aplej ar divām ēdamkarotēm ūdens, sautē uz lēnas uguns kādas 5-6 min, līdz rabarberi tie kļuvuši mīksti, taču vēl nav izšķīduši.
  2. Katliņu noņem no plīts, tā saturu padzesē un iemaisa medu (tādējādi neizkūpinot gaisā visas medū esošās labās lietas), tad rabarberus atdzesē pavisam.
  3. Kamēr rabarberi dzesējas, vienā bļodā liek biezpienu (ja biezpiens pagadījies slapjāks, tad lieko šķidrumu iepriekš nolej), cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, tad visu ar dakšiņu kārtīgi saspaida (ērtības labad iztiksim bez biezpiena beršanas caur sietiņu vai gaļas mašīnu un iziesim uz izcilu rezultātu ar mazāko piepūli).
  4. Citā bļodā lej saldo krējumu un ar mikseri sakuļ stingrās putās. Lai biezpiena masa būtu gaisīgāka, putukrējumu biezpienam pievieno pa trešdaļai nevis visu vienā reizē. Šis solis noteikti atmaksāsies.
  5. Saliek desertu - trauciņos kārto secīgi atdzesētos rabarberus-biezpiena masu-rabarberus-biezpiena masu-rabarberus-ogas un apelsīna miziņu smukumam.