našķoties

View Original

zeltainas siera sīpolpīrāgs

Lai pagatavotu zeltaino siera pīrāgu nepieciešams:

50g sviests sīpolu apcepšanai + 50g sviests pīrāga pamatnes pagatavošanai

200g siera cepumi (veikalā izvēlējos iegādātas kārtainās mīklas siera standziņas, taču šeit derēs arī siera radziņi vai kādi citi sāļie cepumi pēc izvēles)

2 palielas olas

500g mizoti sīpoli

200g Čedaras siers

1 tējk. saldās paprikas pulveris

100 ml piens

100g svaigais siers

1/2 tējk. kaltēts rozmarīns

šķipsniņa sāls, malti melni pipari

1/2 buntīte svaigi lociņi pasniegšanai

 

Pagatavošana:

  1. Virtuves kombainā vai ar mīklas rulli sasmalcina sagatavotos cepumus, drupačās iemaisa 50g izkausētu sviestu un drupačmasu saspiež cepamformas apakšā izveidojot blīvu kārtu (šoreiz pīrāgu taisīju 21x15cm nelielā taisnstūra formā).
  2. Uz pannas izkausē atlikušos 50 sviesta gramus. Uz vidējas uguns tajos apcep ripiņās sagrieztos sīpolus kādas apm. 10 min, tad iemaisa rozmarīnu un cep līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi (šeit mērķis nav sīpolus apbrūnināt, bet gan vienkārši pagatavot).
  3. Bļodā iesit olas, tām pievieno svaigo sieru (vēlams istabas temperatūrā, lai neveidojas kunkuļi), pienu un sāli un maltus melnos piparus pēc garšas. Visu samaisa.
  4. Uz iepriekš sagatavotās cepumu kārtas cepamformā izkārto pagatavotos sīpolus, pār tiem lej olu masu, tad ber rīvētu Čedaras sieru un krāsainākam iznākumam visu var apbirdināt vēl ar paprikas pulvera šķipsniņu.
  5. Pagatavoto pīrāgu liek 175°C sakarsētā cepeškrāsnī uz apm. 20-30min. Kad pīrāgs no cepeškrāsns izņemts, to neaudz atdzesē, pārber ar sasmalcinātiem lociņiem, griež gabaliņos un pasniedz.