našķoties

View Original

saulainā fokačas maizes recepte

Lai pagatavotu fokačas maizi nepieciešams:

280g+310g kviešu milti

2 tējk. (12g) sausais raugs

1 tējk. cukurs

2 tējk. sāls

480ml silts ūdens

400g ķirštomāti

3 ēd.k. svaigs rozmarīns

6 ēd.k. + 2 ēd.k. olīveļļa

paliela šķipsniņa jūras sāls maizes apbēršanai pirms cepšanas

See this content in the original post

 Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā ber sauso raugu un cukuru, aplej ar siltu ūdeni (ne karstu, jo tas rauga spējas pavisam iznīcinās) un samaisa.

  2. Bļodas saturam pievieno pirmo pusi no visiem miltiem un sāli, kārtīgi samaisa,tad pievieno atlikušo pusi, arī kārtīgi iemaisa.

  3. Labās ziņas - nekas nebūs ilgi jāmīca un jāspaida. Pagatavoto mīklu apklāj ar tīru dvielīti un tai ļauj uzrūgt siltā vietā kādas 40min.

  4. Kamēr mīkla rūgst, sagatavo cepampannu un cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C.

  5. Kad mīkla uzrūgusi, to nespaida, bet vienkārši pārceļ no bļodas uz capampannu (visvienkāršāk to būs paveikt ar ieeļļotām rokām). Mīkla būs viegli veidojama un staipāma, tāpēc atliek tikai pavilkt katru tās malu uz savu pusi, lai to izveidotu apmēram 20x30cm lielu, taču noteikti izmērs var būt arī nedaudz lielāks.

  6. Izmantojot 6 ēd.k. olīveļļas, ar ļoti eļļainiem pirkstiem (tā, ka pil) izklātajā maizē saspiež daudz, daudz curumiņus tā, lai tajos nedaudz sakrājas eļļa, tad caurumiņos iebaksta ķirštomātus. Divas ēd.k. rozmarīna ņem eļļainās rokās, saberzē un ar tiem apber mīklu (ja rozmarīns nebūs ieeļļots, garša būs 3x neizteiksmīgāka), tad visu pārber ar jūras sāli, pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj vēlreiz uzrūgt kādas 30min.

  7. Uzrūgušo mīlu liek cepeškrāsnī uz kādām 20-30min, vai līdz augšpuse un apakšpuse ir apbrūnējusi un visa mājas smaržo pēc vasaras. Maizi, tikko no krāsns izņemtu, bagātīgi apslaka ar atlikušo olīveļļu un pārber ar atlikušo rozmarīnu.

  8. Te nu mēs esam - Florence, mēs jau nākam!