našķoties

View Original

3 siera kūku receptes katrai gaumei

ŅUJORKAS SIERA KŪKA, KAS NEPROT NEIZDOTIES

12 paprāvu gabaliņu kūkai vajadzēs:

Apakškārtai & maliņām:

2 paciņas “Selgas” cepumi

2 paprāvas ēd. k. sviests

2 ēd. k. cukurs

Kūkas pamatmasai:

3 iepakojumi svaigais siers “Kārums” (klasiskais, protams)

1 gl. skābais krējums

1 gl. cukurs

vaniļas esence (uz sajūtu)

4 olas

Augšējai kūkas kārtai:

1 gl. skābais krējums

3 ēd. k. cukurs

+ ogas un augļi kūkas dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Apakškārtai cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu un cukuru, kārtīgi samaisa un izber cepamformā. Cepumu kārtu izlīdzina un piespiež pamatnei, apkārtējās maliņas formē nedaudz augstākas. Cepamformu var nolikt malā un pievērsties kūkas galvenajai daļai.

2. Svaigā siera kārtai vispirms nepieciešams sajaukt visas 3 svaigā siera paciņas (ja siers būs istabas temperatūrā, pietiks ar karoti, taču, ja tas tikko izņemts no ledusskapja, vēlams izmantot mikseri, lai neveidojas kunkuļi.

3. Svaigajam sieram pievieno cukuru, vaniļas esenci, skābo krējumu un kārtīgi iemaisa visas olas.

4. Svaigā siera masu lej uz sagatavotās cepumu kārtas un liek cepties ~175ºC ~40min. Kūkai nav jābūt cietai, tai vēlams viducī būt vēl želejveidīgai un kustīgai.

5. Kamēr kūka cepeškrāsnī, sagatavo augšējo kūkas kārtu – sajauc krējumu ar cukuru. Šī kārta nav obligāta, taču vēlama, jo kūku nemanāmi padara interesantāku.

6. Kad svaigā siera masa un cepumu kārta cepusies, to pārlej ar sagatavoto krējuma masu un cep vēl ~10-15min, tad vēlams izslēgt karstuma padevi, attaisīt durtiņas un ļaut kūkai atdzist (tādējādi tiks novērsta kūkas augšējās kārtas ieplaisāšana un būs lielāks prieks uz kūku skatīties, taču arī ieplaisājusi kūka ir kūka un nevajag mest plinti krūmos, ja tā gadījies).

7. Parasti šo kūku dekorēju otrajā dienā, kad tā pastāvējusi ledusskapī un stingri tur savu formu.

https://naskoties.com/2016/01/31/nujorkas-siera-kuka-kas-neprot-neizdoties/


See this content in the original post

VIENKĀRŠĀ ŠOKOLĀDES SIERA KŪKA

Lai pagatavotu 27cm diametra šokolādes siera kūku nepieciešams:

Kūkas pamatnei vajadzīgs:

240g cepumi ar šokolādes gabaliņiem (paldies wikipēdijai par foto un izsmeļošuaprakstu. šie cepumi būs atrodami katrā piemājas bodītē)

40g kausēts sviests + sviests kūkas formas iesmērēšanai

Kūkas pildījumam nepieciešams:

200g tumšā šokolāde (vēlams ar vismaz 55% kakao sastāvu)

240ml saldais krējums

vaniļas cukurs vai vaniļas esence

4 olas

1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru

720g svaigais Mascarpone siers

2 ēd.k. cukurs

2 ēd.k. nesaldināts kakao pulveris

Šokolādes glazūrai nepieciešams:

200g tumšā šokolāde (vēlams ar vismaz 55% kakao sastāvu)

200ml saldais krējums

Pagatavošana:

  1. Sāk ar kūkas pamatni – cepumus sasmalcina vai nu blenderī vai tos ieliek maisiņā, aizsien galu un kārtīgi rullē pār to ar mīklas rulli. Sadrupinātajos cepumos iejauc kausēto sviestu. Ar sviestu ieziež arī kūkas formu, tad tajā vienmērīgi izklāj cepumu drupačas cītīgi piespiežot.

  2. Pagatavo kūkas pildījumu – šokolādi sagriež gabaliņos (vēlams tik nelielos, lai katrs šokolādes gabaliņš tiktu sagriezts 4 daļās). Katliņā uzkarsē saldo krējumu līdz ‘gandrīz vārās’ temperatūrai un to lej uz šokolādes. Atstāj kādas 3min, tad maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

  3. Šokolādes masā iejauc cukuru, kakao un vaniļas cukuru vai vaniļas esenci.

  4. Mikserbļodā liek svaigo sieru, to sāk kult, kamēr izveidojas viendabīga masa, tad pievieno kondensēto pienu, olas un beigu beigās arī iepriekš pagatavoto šokolādes maisījumu.

  5. Kūkas pildījumu lej uz kūkas cepumu pamatnes un kūka ir gatava cepšanai – to liek 160°C sakarsētā cepeškrāsnī uz apm. 50-60 min. Viss, protams, atkarīgs no cepeškrāsns, tāpēc kūka jāuzmana.

  6. Kad kūka gatava, izslēdz cepeškrāsni un atstāj aiz aizvērtām durvīm, kamēr viss atdzisis, tad liek ledusskapī uz kādām 2h vai nakti, lai tā pilnībā sacietē.*

  7. Kad kūka atdzisusi, laiks to pārliet ar šokolādes glazūru. Šokolādes glazūru pagatavo tāpat kā šokolādes masu kūkas pildījumam – šokolādi sīki sasmalcina un pārlej ar uzkarsētu saldo krējumu, tad samaisa un atstāj nedaudz atdzist. Kūku pārklāj ar šokolādes glazūru. Ja šķiet, ka tā ir par šķidru un pārāk ātri notek pār kūkas malām, tad vēl nedaudz uzgaida.

  8. Kūku ar glazūru vēlreiz atdzesē ledusskapī apmēram stundu un gardumu var celt galdā.

https://naskoties.com/2017/01/14/vienkarsa-sokolades-siera-kuka/

BALTĀS ŠOKOLĀDES SIERA KŪKA AR AVENĒM

Lai pagatavotu šo kūku 24cm diametra cepampannā nepieciešams:

Cepumu pamatnei vajadzēs:

200g klasiskie kvadrātformas cepumi Selga

70g sviests

1ēd.k. brūnais cukurs

Lai pagatavotu aveņu-šokolādes masu nepieciešams:

500g svaigais siers Mascarpone

400g baltā šokolāde

100ml saldais krējums

350g svaigas avenes (avenes iespējams aizvietot arī kādām citām svaigām ogām)

+ svaigas ogas kūkas dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Svaigajam sieram pirms gatavošanas jābūt istabas temperatūrā, tāpēc to jau laicīgi izņem no ledusskapja (šis ir īpaši svarīgs punkts, jo, ja svaigais siers būs pārāk vēss, kausētā šokolāde var sanākt kunkuļaina un kunkuļaina būs arī kūka, tāpēc silti (ar uzsvaru uz silti) iesaku izmantot svaigo sieru tikai istabas temperatūrā).

  2. Pagatavo kūkas apakšējo kārtu – virtuves kombainā vai ar mīklas rulli sasmalcina Selgas cepumus, tiem pievieno izkausētu sviestu, brūno cukuru un kārtīgi samaisa. Drupačveidīgo masu ber cepamformā un kārtīgi piespiež izveidojot blīvu cepumu kārtu.

  3. Gatavo baltās šokolādes supergardo kārtu – ūdens peldē izkausē balto šokolādi un noņem no karstuma, lai tā nedaudz padziest, kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.

  4. Mikserbļodā liek svaigo sieru (to pašu, kas istabas temperatūrā), ar mikseri to puto kādu minūti, līdz izveidojusies nedaudz gaisīga viendabīga masa, tad pievieno pusi saldā krējuma, kuļ kādas 30 sekundes, tad pievieno atlikušo pusi un mikserē, līdz saldais krējums nedaudz sabiezējis (tas būs pavisam aši).

  5. Masu lēnām kuļot, tai pievieno izkausēto šokolādi– tik vien tā darbiņa un šokolādes kārta ir gatava.

  6. Tagad atliek tikai sakārtot ogas un baltās šokolādes masu – lai visa kūka no aveņu sulas nekļūtu rozā, tad ogas neiemaisa šokolādes krēmā, bet vispirms uz cepumu kārtas liek šokolādes masu, tajā liek svaigās ogas, tad atkal balto krēmu, ogas un visbeidzot pārklāj vēlreiz visu ar šokolādes kārtu.

  7. Kūku liek ledusskapī uz kādām 3-4h vai uz nakti, lai tā kārtīgi sastingst, pēcāk augšpusi dekorē ar svaigām ogām.

https://naskoties.com/2017/04/03/baltas-sokolades-siera-kuka-ar-avenem-bez-cepsanas/

See this content in the original post