našķoties

View Original

baltās šokolādes siera kūka ar avenēm (bez cepšanas)

Lai pagatavotu šo kūku 24cm diametra cepampannā nepieciešams:

Cepumu pamatnei vajadzēs:

200g klasiskie kvadrātformas cepumi Selga

70g sviests

1ēd.k. brūnais cukurs

 

Lai pagatavotu aveņu-šokolādes masu nepieciešams:

500g svaigais siers Mascarpone

400g baltā šokolāde

100ml saldais krējums

350g svaigas avenes (avenes iespējams aizvietot arī kādām citām svaigām ogām)

+ svaigas ogas kūkas dekorēšanai

See this content in the original post

 Pagatavošana:

  1. Svaigajam sieram pirms gatavošanas jābūt istabas temperatūrā, tāpēc to jau laicīgi izņem no ledusskapja (šis ir īpaši svarīgs punkts, jo, ja svaigais siers būs pārāk vēss, kausētā šokolāde var sanākt kunkuļaina un kunkuļaina būs arī kūka, tāpēc silti (ar uzsvaru uz silti) iesaku izmantot svaigo sieru tikai istabas temperatūrā).

  2. Pagatavo kūkas apakšējo kārtu - virtuves kombainā vai ar mīklas rulli sasmalcina Selgas cepumus, tiem pievieno izkausētu sviestu, brūno cukuru un kārtīgi samaisa. Drupačveidīgo masu ber cepamformā un kārtīgi piespiež izveidojot blīvu cepumu kārtu.

  3. Gatavo baltās šokolādes supergardo kārtu - ūdens peldē izkausē balto šokolādi un noņem no karstuma, lai tā nedaudz padziest, kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.

  4. Mikserbļodā liek svaigo sieru (to pašu, kas istabas temperatūrā), ar mikseri to puto kādu minūti, līdz izveidojusies nedaudz gaisīga viendabīga masa, tad pievieno pusi saldā krējuma, kuļ kādas 30 sekundes, tad pievieno atlikušo pusi un mikserē, līdz saldais krējums nedaudz sabiezējis (tas būs pavisam aši).

  5. Masu lēnām kuļot, tai pievieno izkausēto šokolādi- tik vien tā darbiņa un šokolādes kārta ir gatava.

  6. Tagad atliek tikai sakārtot ogas un baltās šokolādes masu - lai visa kūka no aveņu sulas nekļūtu rozā, tad ogas neiemaisa šokolādes krēmā, bet vispirms uz cepumu kārtas liek šokolādes masu, tajā liek svaigās ogas, tad atkal balto krēmu, ogas un visbeidzot pārklāj vēlreiz visu ar šokolādes kārtu.

  7. Kūku liek ledusskapī uz kādām 3-4h vai uz nakti, lai tā kārtīgi sastingst, pēcāk augšpusi dekorē ar svaigām ogām. Kūka ir gatava visiem gardummīļiem. Sveiciens Normundam Rutkim!