našķoties

View Original

virtuļu slinkā māsīca jeb 'labāk nemēdz būt'

Lai pagatavotu kādus 12-14 (apm. 11cm diametra) slinkos virtuļus nepieciešams:

400g kviešu milti

80g cukurs

2 tējk. cepamais pulveris

šķipsniņa sāls

vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

2 paliela izmēra olas

480ml piens

+ kādi 400-600ml eļļa fritēšanai (tas atkarīgs, kāda izmēra katliņā vai pannā fritēšana tiks veikta, taču eļļai jābūt apmēram 6 cm dziļai/seklai sauciet kā gribat, hihiii)

+ pasniegšanai pūdercukurs ir obligāts, saldējums ir ieteicams un ogas vēlamas :)

 

Pagatavošana:

  1. Jau pašā sākumā pannā vai katliņā ielej fritēšanai paredzēto eļļu, un to sāk karsēt uz vidējas uguns.
  2. Bļodā ber miltus, cukuru, sāli, vaniļas cukuru (ja tiek izmantots vaniļas cukurs, tad to pievieno šeit, ja vaniļas ekstrakts, tad to pēcāk pievieno pienam), cepamo pulveri un visu samaisa.
  3. Citā bļodā iesit olas, pievieno pienu un samaisa. Tad olu un piena maisījumu lej iepriekš sajauktajā miltu maisījumā un ar karoti.. apmaisa. Arī kāds mazāka izmēra kunkulis ir atļauts, jo mīklu nav ieteicams pārmaisīt.
  4. Pārbauda eļļas karstumu - tā būs pietiekami uzsilusi, kad, eļļā ieliekot koka karotes kātu, ap to būs saradušies burbulīši. Jāpielūko, lai eļļa nebūtu arī pārāk karsta un to varēs pamanīt, ja slinkie virtuļi pārāk ātri apdegs.
  5. Pagatavoto mīklu lej konditorejas maisiņā un tam apakšā nogriež galu apm. nepilna centimetra diametrā. Tā kā mīkla ir šķidra, tad gals ar pirkstiem būs jātur aizspiests.
  6. Konditorejas maisiņu novieto virs eļļas, atlaiž tā galu un no līstošās mīklas izveido tādu kā apaļu gliemezīti. Palūkojieties apakšpusē fotogrāfijās, tur mānāms, ka mīkla uzpūtīsies, tāpēc ar pārāk lielu mīklas daudzumu nevajadzētu pārspīlēt. Kad pirmā puse apbrūnējusi (tas notiks diezgan aši), slinko virtuli apgriež un tāpat apbrūnina arī otru pusi.
  7. Gatavu slinko virtuli izceļ no katliņa un liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Pēc pirmā slinkā virtuļa pagatavošanas amats būs rokā pat mazāk prasmīgākajiem virtuves apmeklētājiem (lieku ķīlā savas sporta botas).
  8. Tā no visas mīklas pagatavo slinkos virtuļus, pēcāk tos bagātīgi apber ar pūdercukuru, liek virsū aukstu saldējumu un apber ar ogām. Es jau minēju, ka 'labāk nemēdz būt'?