našķoties

View Original

vakariņu ķirbis cepeškrāsnī

Vakariņām 2 ļoti izsalkušām personām nepieciešams:

1kg smags ķirbis (spageti ķirbis šoreiz likās vispiemērotākais, tas pēc cepšanas ir stiegrains un atgādina spageti)

50ml saldais krējums

0.5kg maltā gaļa pēc izvēles

120g svaigi spināti (tā ir vesela kastīte)

2 vidēja izmēra sīpoli

3 ķiploka daiviņas

150g labi kūstošs siers

sāls un svaigi malti melnie pipari

 

 

Pagatavošana:

  1. Ķirbi nomazgā, pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas, apber ar sāli un pipariem, liek abas puses uz cepampannas ar griezuma vietu uz leju.
  2. Ķirbi liek 200°C sakarsētā cepeškrāsnī uz apm. 20min (pieskatot, lai nepiedeg apakšpuse).
  3. Kamēr ķirbis cepeškrāsnī, sagatavo pildījumu - uz pannas apcep sīki sagrieztus sīpolus, pievieno malto gaļu, to cep viegli brūnu, tad pievieno spinātus. Visu maisot karsē vēl brītiņu, tad pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas, sakapātas ķiploka daiviņas, noņem no uguns un iemaisa  pusi no siera (sarīvētā formā).
  4. Ķirbja pusītes izņem no cepeškrāsns, apgriež otrādi. Ja tās stāv pavisam šķībi, apakšā iesaku palikt nedaudz saburzītu alumīnija foliju.
  5. No malām ar dakšiņu noskrāpē nedaudz ķirbja mīkstuma un atstāj apakšpusē - tas noderēs gan kā pildījums, gan ļaus ķirbja malām izcepties nedaudz ašāk.
  6. Abās ķirbja 'bļodiņās' kārto maltās gaļas pildījumu un augšpusē ber atlikušo sieru un liek 180°C sakarsētā cepeškrāsnī uz apm. 25min.
  7. Ap šo laiku siers būs apbrūnējis, pildījums nedaudz burbuļos, ķirbja mīkstums būs pilnībā izcepies un viss būs gatavs. Oooo, jā, viens labs medījums!