našķoties

View Original

cīsiņi kukurūzas mīklā jeb 'corn dogs'

Apmēram 12-14 desiņām vajadzēs:

desiņas pēc izvēles (šīs ir apmēram sprīdi garas) + kociņus (šie irbulīši ir nedaudz resnāki kā parastie, pirkti veikalā Rimi)

eļļa fritēšanai (apmēram 1l)

90g kukurūzas milti (izmantoju kukurūzas putraimus sasmalcinot tos kafijas dzirnaviņās)

80g kviešu milti

1 ola

2 ēd.k. cukurs

1 tējk. sāls

2tējk. cepamais pulveris

naža gals dzeramā soda

2 ēd.k. eļļa

1/2 gl paniņas vai kefīrs

 

Pagatavošana:

  1. Vispirms pagatavo mīklu - sajauc kviešu miltus ar kukurūzas miltiem, pievieno cepamo pulveri, dzeramo sodu, cukuru, sāli. Sausajām sastāvdaļām pievieno olu, eļļu, paniņas, maisa līdz izveidojas viendabīga masa.
  2. Desiņām visā garumā izdur cauri irbulīšus.
  3. Sagatavoto masu ielej stāvā glāzē. Tādējādi būs vienkāršāk desiņas tur iemērkt.
  4. Pannā vai katliņā (atkarīgs no desiņu un irbulīšu izmēra) sakarsē eļļu. Eļļas gatavības pakāpi nosaka nevajadzīga irbulīša galu iemērcot mīklā un ieliekot eļļā. Ja eļļa sāk burbuļot un gatavoties, tad šo izmēģinājumu var izmest un viss ir gatavs fritēšanai.
  5. Pa vienam ņem desiņas, iemērc mīklā, notecina lieko mīklas daudzumu un liek sakarsētā eļļā. Es cepu 3 desiņas reizē, lai tās vieglāk apgriezt. Desiņas gatavo līdz visas puses ir apbrūnējušas un ik pa brīdim aplūko, vai eļļa nav par karstu un, ja nepieciešams, samazina uguni.
  6. Atceroties, ka arī irbulīša gals ir karsts, desiņas pa vienai izņem no eļļas un liek uz papīra dvieļiem, lai notek liekie tauki.
  7. Kad visas desiņas gatavas, tās papildina ar kečupu, sinepēm, majonēzēm un salātiem (kā jau kārtīgos piknikos tas tiek darīts) un ēd uz nebēdu. Nākamajā dienā ieplāno detox programmu, lai var aiztaisīt bikšu augšējo pogu.