našķoties

View Original

trauslie sokolādes-karameļu našķi

Vienai porcijai kraukšķu nepieciešams:

1 gl. cukurs

1/4 gl. ūdens

2 ēd.k. sviests

1/2 tējk. cepamais pulveris

3/4 gl. daļās salauztu sāļo kliņģerīšu (hard pretzels)

3/4 gl. sālīti zemesrieksti

100g tumšā šokolāde + 100g baltā šokolāde (var arī, protams iztikt ar vienu šokolādes veidu)

 

 

Pagatavošana:

1. Jau laicīgi sagatavo, kur likt karameli, kad tā būs karsta - izklāj cepampannu vai kādu citu virsmu ar cepamo papīru.

2. Arī visas sastāvdaļas vēlams sagatavot pirms karameles vārīšanas - kliņģerīšus salauž apmēram 2-3 daļās, tos samaisa ar riekstiem un kārtīgi iejauc cepamo pulveri.

3. Katliņā liek cukuru un ūdeni. Visu vāra līdz viscaur parādījusies dzintarzeltaina krāsa - man apm. 10min. Karameli NEKĀDĀ gadījumā nemaisa, bet var pakratīt turot aiz katliņa roktura.

4. Kamēr karamele gatavojas, sasmalcina šokolādi mazākos gabaliņos.

5. Kad karamele gatava, to noņem no uguns, iemaisa sviestu un riekstu-kliņģerīšu maisījumu.

6. Visas sastāvdaļas ātri apmaisa un, kamēr visa masa vēl karsta, to klāj uz sagatavotā cepampapīra un cenšas izlīdzināt pēc iespējas plānāk.

7. Karameli pārber ar iepriekš sasmalcināto šokolādi, pēc apm. 7min, tā būs pavisam izkususi. Ar silikona lāpstiņu vai karoti šokolādi izlīdzina tā, lai noklāta ir visa karamele.

8. Tagad treniņš stingram raksturam - jāgaida, kad viss atdziest. Ja saldētavas izmērs atļauj, karameli var ielikt uz brīdi tur.

9. Kad viss atdzisis, karameli laužot sadala to gabaliņos un našķis gatavs. Var uzglabāt ilgi, bet es apšaubu, ka tas vispār ir iespējams.