našķoties

View Original

vienkāršā olīvmaize ar saulē kaltētiem tomātiem

Lai pagatavotu vienu maizes kukulīti nepieciešams:

500 g kviešu miltu

360 ml ūdens

2 tējk. sausā rauga

2 ēd.k. olīveļļas

1 ēd.k. cukura

1 tējk.sāls

1/4 tējk. maltu melno piparu

2 sīpoli (vakar izmantoju izmantoju vienu parasto un vienu sarkano, šodien divus parastos🤷🏼‍♀️)

6 - 8 ķiploka daiviņas

50 g melnās olīvas

80 g zaļās olīvas

60 g saulē kaltētu tomātu eļļā


Pagatavošana:

  1. Bļodā ber miltus, tiem pievieno raugu, cukuru, sāli un piparus, sastāvdaļas samaisa, tad pievieno eļļu un ūdeni. Mīklu ar rokām mīca 7 - 10 minūtes.

  2. Bļodu pārklāj ar tīru dvielīti un mīklu raudzē siltā vietā 1 stundu.

  3. Kamēr mīkla rūgst, sagatavo pārējās sastāvdaļas - tomātus sagriež mazos kriksīšos, olīvas - ripiņās, ķiplokus tādu izvārītu rīsu lielumā (nevarēju izdomāt citu līdzīgu izmēru 😅) sīpolus - izmērā kā mazās lielveikala olīvas (tādos palielos gabaliņos 😅).

  4. Visas sagatavotās sastāvdaļas iemaisa uzrūgušajā mīklā, mīklu liek ar cepamo papīru izklātā bļodiņā vai katliņā un atstāj tur uzrūgt stundu.

  5. Cepeškrāsni uzsilda 200°C karstu, tur ieliek katliņu vai karstumizturīgu trauku sakarst, pēc 10 minūtēm karstajā traukā pārvieto uzrūgušo mīklu ar visu cepamo papīru, augšpusi nedaudz apsmērē ar eļļu (tas tamdēļ lai mīkla paceļoties nepieliptu folijam) un visu pārklāj ar alumīnija foliju.

  6. Maizi cep 50 minūtes, tad foliju noņem un cepšanu turpina vēl 20 - 25 minūtes. Es novēlu katram izbaudīt to aromaterapiju, ko nodrošina sīpols + ķiploks + silta maize 🤤 Visubeidzot maizi izņem no krāsns, atdzesē un lieto visur un visādi.