našķoties

View Original

tiramisu rulete

Vienas palielas ruletes pagatavošanai nepieciešams:

Biskvīta daļai:

8 olas

100 g cukura

70 g kviešu miltu

10 g kartupeļu cietes


Pildījumam:

350 g maskarpones krēmsiera (istabas temperatūrā)

220 ml saldā krējuma

120 g pūdercukura (tiem, kam gribas mazāk salduma, pietiks ar 100 g, bet noteikti nav jābaidās no tā, ka krēms sanāk pasalds, jo biskvīts būs piepildīts ar tumšu kafiju un viss kopā sanāks tāds pavisam labs)

vaniļas cukurs, vaniļas ekstrakts, vaniļas pupiņu pasta vai vaniļa jebkurā citā formā pēc garšas


+ 1,5 ēd.k. maltas kafijas + 240 ml vāroša ūdens + 2 ēd.k. ruma kafijas pagatavošanai

+ nesaldināta kakao pulvera gatavās ruletes apbēršanai beigās

See this content in the original post

Pagatavošana:

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus ar mikseri kuļ kādu minūti, tad pievieno 20 g cukura un sakuļ pavisam stingrās putās.

  2. Olu dzeltenumiem pievieno 80 g cukura, tad tos ar mikseri kuļ apmēram 7 minūtes (jā, jā, tiešām tik ilgi), līdz izveidojusies gaisīga masa, tad tajā iesijā kviešu un kartupeļu miltus un ar karoti iemaisa.

  3. Kādu trešdaļu no olu baltumiem pievieno dzeltenumu masai un iecilā, tad pievieno otru trešdaļu un to atkal iecilā dzeltenumos, visbeidzot pievieno atlikušu olbaltumu trešdaļu un iecilā arī to (ja olbaltumi tiek pievienoti vairākās daļās, masa saglabās savu gaisīgumu un, protams, svarīgi atcerēties mīklu nepārmaisīt).

  4. Pagatavoto biskvīta masu izlīdzina apmēram 32 x 40 cm cepampannā (jeb vienkārši lielajā cepamplātnē, kas parasti izmēros atšķiras vien nedaudz), kas izklāta ar cepamo papīru, tad pannu liek līdz 180°C sakarsētā cepeškrāsnī un biskvītu gatavo apmēram 18 minūtes (svarīgi cepšanas procesā neatvērt cepeškrāsns durvis, tad viss būs superlabi).

  5. Kamēr biskvīts gatavojas, pagatavo kafiju, kas būs nepieciešama biskvīta samitrināšanai - malto kafiju aplej ar vārošu ūdeni, apmaisa un atstāj atdzist, tad iemaisa rumu.

  6. Zeltaini brūnu un gatavu biskvītu izņem no cepeškrāsns, vēl karstu ar visu cepampapīru sarullē virzienā no vienas īsākās malas uz otru un pilnībā atdzesē.

  7. Kamēr biskvīts dziest, pagatavo pildījumu - mikserbļodā liek krēmsieru, pievieno pūdercukuru un ar mikseri aši saputo viendabīgā masā, tad, turpinot putošanu, lēnām pievieno saldo krējumu, tad ieputo vaniļu un 2 ēd.k. atdzesētas iepriekš pagatavotās kafijas. Puto, līdz izveidojies biezs krēms, bet tā prātīgi - šo krēmu var arī pārputot, nu, tā rāmi lēnām.

  8. Atdzisušo biskvīta kārtu nolipina no cepamā papīra, to ar karoti vienmērīgi aplej ar kafiju (tās būs kādas 12-14 ēdamkarotes), tad pārklāj ar pagatavoto krēmu atstājot apmēram 3 cm no vienas īsākās malas nenoklātus + pataupa nedaudz krēma gatavās ruletes pārklāšanai.

  9. Ruleti sarullē virzienā uz ar krēmu nenoklāto malu.

  10. Ruleti no visām pusēm aplej ar vēl kādām 4 ēdamkarotēm kafijas, tad pārklāj ar atlikušo krēmu un bagātīgi apber ar kakao pulveri.

  11. Visgaršīgākā rulete otrajā dienā būs pēc nakts atpūtas ledusskapī