našķoties

View Original

burbuļu pudiņš ar kokosriekstu karameli

vai atceraties vegāno karameli? šis būs līdzīgi, tikai pievienosim arī garšvielas un tapiokas pērles patīkamai tekstūrai. kas ir tapiokas pērles? tās ir paliela griķa izmēra bumbiņas, kuru sastāvā ir kasavas auga saknes milti. kad šīs bumbiņas tiek pagatavotas, tās kļūst caurspīdīgas un vislabāk atpazīstamas kā tie želejas kunkulīši kafejnīcu burbuļtējās. kur iegādājamas tapiokas pērles? noteikti iesaku tās uzmeklēt šeit. diezgan pieklājīga izmēra paciņa par demokrātisku cenu un kopumā ļoti patīkamu servisu. ar vienu paciņu sanāks gan burbuļtējas visai ģimenei, gan pudiņu kalni.

 

Lai pagatavotu burbuļu pudiņu ar kokosriekstu vegāno karameli 2 personām nepieciešams:

50 g tapiokas pērles

1 bundžiņa kokosriekstu piens (400 ml)

4 ēd.k. cukurniedru sīrups (man patīk tā specifiskā garša, taču derēs arī jebkāds cits saldinātājs pēc izvēles)

100 - 150 ml augu piens (nevegāniem derēs arī dzīvnieku)

1/2 tējk. malts kanēlis

1/2 tējk. piparkūku garšvielas

vaniļas ekstrakts

 

+ svaigi kivi būs ļoti piederīgi garšu kontrastam ēdot

+ sasmalcinātas kafijas pupiņas, tumšā šokolāde vai cukurniedru sīrups noderēs pasniegšanai

 

Pagatavošana:

  1. Katliņā ber tapiokas pērles, pievieno kokosriekstu pienupienu un saldinātāju pēc izvēles.
  2. Katliņā saturu karsē, līdz parādās pirmie burbuļi, tad samazina karstumu un, kārtīgi pielūkojot un bieži apmaisot, vāra tapiokas pērles, līdz tās kļuvušas caurspīdīgas. No vārīšanās brīža tās varētu būt apm. 25 min. Ja vārīšanas procesa laikā viss šķidrums šķietami pasteidzies iztvaikot, un bumbiņas vēl ir baltas, pievieno vēl nedaudz izvēlētā piena.
  3. Kad tapiokas pērles kļuvušas gandrīz caurspīdīgas, pievieno vaniļas ekstraktu, kanēli un garšvielas. Visu apmaisa, vēl kādu minūti pavāra, tad noņem no karstuma avota.
  4. Pudiņu var ēst gan nedaudz padzesētu, gan pavisam aukstu. Tas, manuprāt, ir burvīgi saderīgs ar svaigiem kivi augļiem, tāpēc iesaku katru deserta trauciņu papildināt ar tiem un dekorēt ar sasmalcinātām grauzdētām kafijas pupiņām, cukurniedru sīrupu un/vai tumšās šokolādes gabaliņiem.